お初天神にある 「門」という居酒屋さんで 〆にだされる サバサンド を
作ってみました♪
かなりの失敗作。。。
**サバサンド Pickled mackerel sandwiches
1.トーストした食パンに マヨネーズと粗びきマスタードを塗り
スライスしたしめさばをはさみます。
**サバ煮缶のみぞれ煮 Canned mackerel with grated white radish
1.フライパンに味付けサバ缶を入れ 沸騰したら 大根おろしを入れ 一煮立ちしたら
器に盛り 小口切りの青ネギを散らします。
**ねぎチーズオムレツ Green leeks and cheese omelet
(2人分)
1.青ネギ200gは小口切りにし バターを溶かしたフライパンで 炒め
塩、こしょうで味を整えます。
2.別のフライパンに油を引き 溶き卵(1個)を薄焼きにし スライスチーズ1枚を
おき、1.の半量をその上にのせ 形を整えます。
(2個作ります)。
3.お好み焼きソースとマヨネーズを塗ります。
**ブロッコリーの煮物 Boiled broccoli
1.小鍋にだし汁100cc、醤油大1、酒大2、ごま油少々を入れ ブロッコリーを
軽く煮ます。
**水菜と甘酢ョウガと塩昆布のサラダ Potherb mustard, vinegared ginger and salt kelp salad
1.水菜と千切りの甘酢ショウガを 塩昆布、コマ油、すりごまで和えます。
** Pickled mackerel sandwidhes
1. Spread mayonnaise and whole-grain mustard on toast and then
put sliced pickled mackerel between slices of bread.
** Canned mackerel with grated white radish
1. Put seasoned canned mackerel in a fryina pan. Bring it to boil then add grated white
radish. Bring it to boil.
Put in individual dishes and sprinkle chopped green leeks.
** Green leeks and cheese omelet (for 2 people)
1. Chop 200g green leeks. Butter in a frying pan and stir fry green leeks. Season with
salt and pepper.
2. Oil a frying pan and make a omelet with a beaten egg and put 1 sheet of cheese
and 1/2 of 1. Shape it.
(make two)
3. Spread sauce for okonomiyaki and mayonnaise.
** Boiled broccoli
1. Put 100cc soup, 1tbsp soy sauce, 2tbsp rice wine and sesame oil in a small pot
and bring it to boil. Then add broccoli and boil briefly.
** Potherb mustard, vinegared ginger and salt kelp salad
1. Mix potherb mustard, thin stripped vinegared ginger with salt kelp, sesame oil
and grated sesame
2019年05月15日
この記事へのコメント
コメントを書く
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/8803288
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック