2018年06月27日
アジの酢漬け Pickled mackerel in vinegar
**アジの酢漬け Pickled mackerel in vinegar
1.小あじはゼイゴと腹わた(腹を切りワタを取り出す)をはさみで切り取ります
(包丁よりもはさみの方がやり易いです)。
塩水で良く洗い、水気をふき取り、小麦粉をまぶして 油でじっくり揚げます。
(頭も骨も食べれます)。
2.赤ピーマン、ピーマン、タマネギなどを千切りします。
3.りんご酢、米酢、砂糖、塩で好みの甘酢にして、野菜と揚げたてのアジを漬けます。
**なすびとしいたけの煮物 Boiled egg plants and shiitake mushrooms
(2人分)
1.なすび2個は縦半分に切り 皮に格子に切り目をいれ、さらに半分に切ります。
2.鍋にだし汁と白だし、みりんを入れ 沸騰したら、なすびとしいたけを入れ
落し蓋をして煮ます。
3.器に盛り、茹でた小松菜を添えます。
**マッシュポテト Mashed potatoes
1.じゃがいもは皮を剥き レンジで加熱し、マッシュポテトにします。
2.熱いうちに砂糖少々と酢少々を混ぜて 下味をつけます。
3.ヨーグルトとマヨネーズで和えます。
4.器に盛り ざく切りのクルミを散らします。
**レタスの塩昆布和え Lettuce dressed with thin strips salted kelp
1.レタスときゅうりを塩昆布で和えます。
** Pickled mackerel in vinegar
1. Remove scales and guts from horse mackerels (you might want to use a pair of scissors).
Wash with salted water then dry with paper towel. Cover with flour and then deep fry over
low heat ( you can eat the heads and bones)
2. Cut red bell peppers, green peppers and onion into thin strips.
3. Mix apple vinegar, rice vinegar, sugar and salt to make your favorite flavor.
Soak 2.vegetables and freshly fried fish.
** Boiled egg plants and shiitake mushrooms (for 2 people)
1. Cut 2 egg plants in half lengthwise then score the skins to make a lattice pattern.
Then cut in half diagonally.
2. Put soup, sesasoning soy sauce and sweet rice wine in a pot and bring it to boil.
Add egg plants and shiitake mushrooms. Put a small lid directly on the food.
Simmer.
3. Put in individual dishes and put boiled Japanese mastered spinach.
** Mashed potatoes
1. Peel potatoes and then microwave to cook. Mash them.
2. While they are hot. season with a little sugar and vinegar.
3. Mix with yogurt and mayonnaise.
4. Put on/in individual dishes and then sprinkle chopped walnuts.
** Lettuce dressed with thin strips salted kelp
1. Mix lettuce and thin sliced cucumber with thin strips salted kelp.
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