**タコのアヒージョ Octopus Ajillo
1.ニンニク2かけを米油で煮、にんにくの香りが立ってきたら
スライスしたタコとえりんぎを入れ 一煮立ちしたら 出来上がり。
フランスパンを浸して食べます。
**スペイン風オムレツ Spanish omelette
(2,3人分)
1.じゃがいも2個は5mm厚さにスライスし レンジで加熱します。
2.フライパンで粗切り玉ねぎ1/2玉を炒め、1.を加えて 塩、胡椒、コンソメで味付けし
卵2個を入れ、蓋をして焼きます。
3.器に盛り ケチャップを塗り パセリを散らします。
**胡瓜の浅漬け Quick pickled cucumber
(2人分)
1.きゅうり1本は5mm厚さにスライスします。
2.きゅうりに輪切りの鷹のつめ1/4本、塩ひとつまみ、昆布茶小1/2、酢小1/2を入れて
良く揉みます。
3.ラップで空気を抜いて 茶きんに包み 輪ゴムでとめて 冷蔵庫に入れて30分以上漬けます。
**もやしとほうれん草のからし醤油和え Bean sprouts and spinach with soysauce and mustard
1.茹でたもやしとほうれん草を 醤油と練り辛子で和えます。
** Octopus ajillo
1. Boil rice bran oil and sliced 2clove of garlic until there's an aroma then add sliced octopus
and king trumpet mushroom. Bring it to boil.
Sop some bread in the oil(soup).
** Spanish omelette (for 2 to 3 people)
1. Cut 2 potatoes into 5mm width slices . Microwave to cook.
2. Stir fry 1/2 chopped onion and then add 1.
Season with salt, pepper and soup powder.
Pour 2 beaten egg over them. Put a lid on and bake.
3. Spread ketchup and sprinkle parsley.
** Quick pickled cucumber (for 2 people)
1. Cut 1 cucumber into 5mm width slices.
2. Mix cucumber with round sliced 1/4 red pepper, a pinch of salt and 1/2tsp powdered kelp
and 1/2tsp vinegar. Rub well.
3. Wrap 2. in a plastic film taking out the air from it and then secure it with a rubber band.
Put it more than 30 mins. in the fridge
** Bean sprouts and spinach with soy sauce and mustard
1. Mix boiled bean sprouts and spinach with soy sauce and mustard.
2018年06月25日
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