2017年08月31日
かぼちゃとひじきのコロッケ Fried bread-crumbed food containing mashed Japanese pumpkin and hijiki
**かぼちゃとひじきのコロッケ Fried bread-crumbed food containing mashed Japanese pumpkin and hijiki
1.カボチャは一口大に切って レンジで柔らかくし つぶします。
2.つぶしたかぼちゃと 「ひじきと大豆の煮物」 を混ぜあわせ、小判型にし、
小麦粉、卵、小麦粉をまぶし、米油で揚げます。
ひじきと大豆の煮物 → ☆☆☆
(市販のものを使っても良いです)
**なすび、ウインナー、花かつお Egg plant, wienerwurst and dried bonito shavings
(2〜3人分)
1.なすび1本200gは 3〜5mm厚さに薄切りします。
ウインナー3本は薄切りします。
2.耐熱容器に なすび、ウインナー、花かつお15g、醤油大1.5を入れ 混ぜ、
ラップをかぶせて レンジに3分かけます。
一度取り出して 混ぜ、 再び2分レンジにかけます。
**アスパラガスのサラダ Asparagus salad
(2人分)
1.玉ねぎのみじん切り大2に米油大1.5、甘酢大1.5、塩、胡椒、ねりわさび
2〜5cmぐらいを混ぜ合わせ 茹でたアスパラガスにかけます。
** Fried bread-crumbed food containing mashed Japanese pumpkin and jijiki
1. Chop Japanese pumpkin then microwave until cooked. Mash.
2. Mix mashed Japanese pumpkin and "simmered hijiki seaweed and soy beans".
Make it some oval shapes and then cover with flour, beaten egg and bread crumbs.
Then deep-fry.
Simmered hijiki seaweed and soy beans→☆☆☆
Store-bought simmered hijiki also will do.
** Egg plant, wienerwurst and dried bonito shavings (for 2~3 people)
1. Cut 200g egg plant into 3~5mm width slices.
Cut 3 wienerwurst into thin slices.
2. Put egg plants, wienerwurst, 15g dried bonito shaving and 1.5tbsp soy sauce
in a heat-resistant container. Cover it with plastic film then microwave for 3 min.
Take it out once, and mix it up and place back to microwave. Then microwave
for another 2 min.
** Asparagus salad (for 2 people)
1. Mix 2tbsp minced onion, 1.5tbsp rice bran oil, 1.5 sweetened vinegar, salt
pepper and 2~5cm wasabi paste to make dressing.
Then pour the dressing over boiled asparagus.
1.カボチャは一口大に切って レンジで柔らかくし つぶします。
2.つぶしたかぼちゃと 「ひじきと大豆の煮物」 を混ぜあわせ、小判型にし、
小麦粉、卵、小麦粉をまぶし、米油で揚げます。
ひじきと大豆の煮物 → ☆☆☆
(市販のものを使っても良いです)
**なすび、ウインナー、花かつお Egg plant, wienerwurst and dried bonito shavings
(2〜3人分)
1.なすび1本200gは 3〜5mm厚さに薄切りします。
ウインナー3本は薄切りします。
2.耐熱容器に なすび、ウインナー、花かつお15g、醤油大1.5を入れ 混ぜ、
ラップをかぶせて レンジに3分かけます。
一度取り出して 混ぜ、 再び2分レンジにかけます。
**アスパラガスのサラダ Asparagus salad
(2人分)
1.玉ねぎのみじん切り大2に米油大1.5、甘酢大1.5、塩、胡椒、ねりわさび
2〜5cmぐらいを混ぜ合わせ 茹でたアスパラガスにかけます。
** Fried bread-crumbed food containing mashed Japanese pumpkin and jijiki
1. Chop Japanese pumpkin then microwave until cooked. Mash.
2. Mix mashed Japanese pumpkin and "simmered hijiki seaweed and soy beans".
Make it some oval shapes and then cover with flour, beaten egg and bread crumbs.
Then deep-fry.
Simmered hijiki seaweed and soy beans→☆☆☆
Store-bought simmered hijiki also will do.
** Egg plant, wienerwurst and dried bonito shavings (for 2~3 people)
1. Cut 200g egg plant into 3~5mm width slices.
Cut 3 wienerwurst into thin slices.
2. Put egg plants, wienerwurst, 15g dried bonito shaving and 1.5tbsp soy sauce
in a heat-resistant container. Cover it with plastic film then microwave for 3 min.
Take it out once, and mix it up and place back to microwave. Then microwave
for another 2 min.
** Asparagus salad (for 2 people)
1. Mix 2tbsp minced onion, 1.5tbsp rice bran oil, 1.5 sweetened vinegar, salt
pepper and 2~5cm wasabi paste to make dressing.
Then pour the dressing over boiled asparagus.
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