2017年08月30日
ひじきと大豆の煮物 Simmered hijiki seaweed and soy beans
** ひじきと大豆の煮物 Simmered hijiki seaweed and soy beans
(5〜6人分)
1.乾燥ひじき30gは 水に漬け戻します。(2,3度水を替えます)
薄揚げ1枚は5mm幅に切ります。
人参1/3本は千切りにします。
2.鍋に米油大2を熱し、水煮大豆100g、ひじき、薄揚げ、人参を炒めます。
しんなりしてきたら 出し汁2カップを加え 沸騰したら あくを取り、
酒大2、みりん大2、醤油大2、砂糖大1.5を加え、落し蓋をして
15分ほど煮ます。
** Simmered hijiki seaweed and soy beans (for 5~6 people)
1. Soak 30g dried hijiki in water until tender then drain. (repeat 2,3 times until water
becomes clear)
Cut 1 fried bean curd and 1/3 carrot into thin strips.
2. Heat 2tbsp rice bran oil in a pot and stir-fry 100g soybean boiled in water,
hijiki, fried bean curd and carrot until tender.
Then add 2 cups Japanese soup and bring it to boil. Skim off foam from the surface.
Add 2tbsp rice wine, 2tbsp sweet rice wine, 2tbsp soy sauce and 1.5tbsp sugar.
Put a small lid directly on the food and simmer for 15 min.
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