**豚肉とゴーヤの炒め物 Fried pork and bitter melon
(2人分)
1.ゴーヤ1/2本は5mm厚にスライスします。
豚肉スライス150gは食べやすい大きさに切ります。
2.フライパンに米油大1を入れ、ゴーヤと豚肉を炒めます。
3.和風だしの素小2、塩小1/2、胡椒で味付けし、
器に盛り鰹節とすりごまをかけます。
**即席昆布茶スープ Instant soup with Kobu-Cha (powdered kelp)
(1人分)
1.スープカップに小さく切ったトマト、 ピザ用ミックスチーズ、 パセリ、
昆布茶小1/2、こしょうを入れ、その上から 熱湯150ccを注ぎます。
**ちぎりごぼうてんと余りものの煮物 Boiled fried fish cake and leftovers
先日作った 高野豆腐の唐揚げ と 絹揚げの納豆はさみ焼きが 冷蔵庫に残っていたので
ちぎりごぼうてんとレタスを加えての煮物。冷蔵庫の整理です♪
1.ちぎりごぼうてん、高野豆腐の唐揚げ、絹揚げ(中の納豆は取り除いています)
に 水、みりん、だし醤油を入れ、 沸騰したら、レタスを加えて、少し煮ます。
** Fried pork and bitter melon (for 2 people)
1. Cut 1/2 bitter melon into 5mm width slices.
Cut 150g sliced pork into bite size pieces.
2. Heat 1tbsp rice bran oil in a frying pan and stir-fry bitter melon and pork.
3. Season with 2tsp Japanese seasoning powder, 1/2tsp salt and pepper.
Put on serving dishes and put dried bonito shaving and grated sesame on top.
** Instant soup with Kobu-Cha (powdered kelp) (for 1 cup)
1. Put chopped tomato, grated cheese, parsley, 1/2tsp Kobu-Cha and pepper
in a soup bowl. Pour 150cc hot water into the bowl.
** Boiled fried fish cake and leftovers
Cooked using leftovers ... "Grilled deep-fried soft tofu with fermented soybeans"
and "Fried freeze-dried tofu".... in the refregerator.
1. Put fried fish cakes with burdocks, fried freeze-dried tofu, grilled deep-fried soft tofu
(removed fermented soy beans), water, sweet rice wine and soy sauce in a pot
and bring it to boil then add lettuce.
2017年08月26日
この記事へのコメント
コメントを書く
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/6631414
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック