2017年02月03日
ブロッコリーと豚肉の炒めもの Fried broccoli and pork
**ブロッコリーと豚肉の炒めもの Fried broccoli and pork
(2人分)
1.ブロッコリー1/2束は茹でて、小分けにしておきます。茎は適当な大きさに切ります。
豚スライス100gは1.5cm幅に切り、醤油小1/2,、酒小1/2、おろししょうが少々を
加え、混ぜておきます。
舞茸1/2個はほぐし、しいたけ2個は薄切りにしておきます。
2.醤油大1/2、酒大1/2、砂糖小1、塩少々、片栗粉小1/2を混ぜておきます。
3.フライパンに油少々を引き、豚肉を炒めます。キノコ、ブロッコリーを加えて炒め、
水30ccを入れ、蓋をして、蒸し焼きにします。
4.蓋をとり、2.の調味料を加えて炒め とろみが付いたらごま油で香りづけします。
**ペルー料理のセビッチェ Peruvian cuisine, Ceviche
「Estebana]さんを参照しました♪
https://cookpad.com/recipe/4106128
セビッチェとは魚介のマリネのようです。 ペルー料理は初めてです♪
(2〜4人分)
1.まぐろの冊150g(脂のある刺身用がよいようです。まぐろでも美味しかったです)を
1cm厚さx3cm長さぐらいに切ります。
玉ねぎ小1/2個は薄くスライスします。
セロリ1本は5cm長さの薄切りにします。
にんにく1/2かけはみじん切りにします。
2.塩小1、ポッカレモン大2.5、パプリカ小1/3, チリパウダー少々を混ぜ、
1.を入れて混ぜます。
1cm長さに切ったコリアンダー(パクチー)2株を加え、混ぜます。
3.ラップをして 冷蔵庫で30分以上漬けておきます。魚の表面が白っぽくなったら
出来上がりです。
**白菜のアンチョビー炒め Fried Chinese cabbage with anchovies
(2人分)
1.白菜1/8個は 1.5cm幅ぐらいに切ります。
アンチョビーフィレ3枚はみじん切りにします。
2.フライパンに油を引かずに 白菜を広げていれ、焼き色が付いたら返します。
両面焼けたら、アンチョビーを加えて 炒め合わせます。
********************
** Fried broccoli and pork (for 2 people)
1. Boil 1/2 broccoli and cut into bite size pieces. (stalk too).
Cut 100g sliced pork into 1.5cm width. Mix with 1/2tsp soy sauce, 1/2tsp rice wine
and grated ginger.
Cut 1/2 hen-of-the-woods into bite size pieces. Cut 2 shiitake mushrooms into thin slices.
2. Mix 1/2tbsp soy sauce, 1/2tbsp rice wine, 1tsp sugar, a little salt and 1/2tsp starch.
3. Oil a fry pan and stir fry pork. Add mushrooms and broccoli and fry.
Add 30cc water and put a lid on to steam and cook.
4. Remove the lid and add 2. sauce and stir fry till thickened.
Then add a little sesame oil.
** Peruvian cuisine, Ceviche (for 2 to 4 people)
1. Cut 150g tuna for sashimi into 1cm width x 3cm length.
Cut 1/2 small onion into thin slices.
Cut 1 celery into 5cm length thin slices.
Chop 1/2 garlic finely.
2. Mix 1tsp salt, 2.5tbsp lemon juice, 1/3tsp paprika and a little chili powder in a bowl.
Add 1. and mix. Then add chopped 2 corianders and mix.
3. Cover the bowl with plastic wrap and put in the fridge for more than 30 min,
until the fish becomes whitish.
** Fried Chinese cabbage with anchovies (for 2 people)
1. Cut 1/8 Chinese cabbage into 1.5cm width.
Cut 3 fillets of anchovies into small pieces.
2. Spread Chinese cabbage in a fry pan without oil and bake until brown.
Then turn over and bake.
Add anchovies and fry well.
この記事へのコメント
コメントを書く
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/5896339
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック