2017年02月01日
セロリと豚肉の炒め物 Fried celery and pork
**セロリと豚肉の炒め物 Fried celery and pork
(2人分)
1.セロリ1本は 4cm長さの薄切りにします。(葉も)
豚肉スライス150gは 2cm幅ぐらいに切り、酒少々と片栗粉小1を
振り、ほぐします。
2.フライパンに油小1を熱し、セロリを炒めます。取り出しておきます。
3.油小1を足して、にんにくのみじん切り小1としょうがのみじん切り小1を
炒め、香りが立ったら、豚肉を加えて 炒めます。
次に、セロリを加え 炒め、塩コショウで味付け、醤油少々を鍋肌から
回しいれます。
**パクチーサラダ Coriander salad
「サリーママ♪」さんを参照しました♪
https://cookpad.com/recipe/4171897?open_comment_flag=true#comments
(2人分)
1.玉ねぎ1/4個は 薄切りし、水にさらし、水切りしてから 塩少々をふります。
パクチー3〜4束は 2cm長さに切ります。
人参2cmは 千切りにします。
カシューナッツ10粒ほどは 粗みじん切りにします。
2.エビ4匹は熱湯で茹で、一口大に切ります。
3.お皿に、パクチー、人参、玉ねぎ、えびの順に盛り、ナッツを散らします。
4.ナンプラー小2、ポッカレモン(レモン汁)小2、砂糖小2を混ぜたドレシングを
かけます。
**れんこんとキムチ Lotus root and kimchi
1.れんこんは薄切りして、熱湯で茹でます。白菜キムチと和えます。
*************************
** Fried celery and pork (for 2 people)
1. Cut 1 celery into 4cm lenth thin slices (use leaves too)
Cut 150g pork slices into 2cm width. Pour 1tsp rice wine and add 1tsp starch and
then loosen the meat.
2. 1tsp oil in a fry pan and stir fry celery. Remove from the pan.
3. Add 1tsp oil in the pan and stir fry 1tsp garlic and 1tsp ginger until there's an aroma.
Then add pork and stir fry.
Add celery and fry. Season with salt and pepper. Then some soy sauce from the edge of
pan to inside of it.
** Coriander salad (for 2 people)
1. Cut 1/4 onion into thin slices. Soak in water then drain. Sprinkle a pinch of salt.
Cut 3~4 sheaves of corianders into 2cm length.
Cut 2cm width carrot into thin strips.
Chop 10 cashew nuts.
2. Boil 4 shrimps and then cut into bite size pieces.
3. Put from corianders, carrots, onions and to shrimps in order on serving dishes.
Then sprinkle nuts.
4. Mix 2tsp nam pla, 2tsp lemon juice and 2tsp sugar to make dressing.
Pour the dressing to 3.
** Lotus root and kimuchi (Korean pickles)
1. Cut lotus root into thin slices and then boil in hot water.
Mix lotus roots and kimuchi.
この記事へのコメント
コメントを書く
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/5887155
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック