2017年01月28日
小さいイカのフライ Fried small squid
**小さいイカのフライ Fried small squid
(2人分)
1.小さいイカ10〜14杯は 洗ってから、酒を振りかけます。
2.小麦粉大3、塩、こしょう、ガーリックパウダーを混ぜた衣をまぶし、
米油で揚げます。
3.器に盛り、パセリを添えます。
(衣がはがれてしまったら、器に盛ってから、塩、こしょう、ガーリックパウダーを
振りかけると良いです)。
**中華ザーサイ奴 Tofu with pickled mustard plant stem
「らるむ。」さんを参照しました♪
https://cookpad.com/recipe/2481709?open_comment_flag=true#comments
(2人分)
1.味付けザーサイ30g と 白ねぎ6cm は みじん切りにし、
醤油小2弱、酢小1、オイスターソース小1、ごま油小1、ラー油数滴
と混ぜあわせます。
2.絹ごし豆腐(150g/1人)を器に盛り、1.を豆腐にかけます。
**ブロッコリー、アボカド、ほうれん草のマヨネーズ和え Broccoli, avocado and spinach with mayonnaise
1.茹でたブロッコリー、ほうれん草 と アボカドを マヨネーズ、塩、こしょうで
和えます。
***************************
** Fried small squid (for 2 people)
1. Wash 10~14 small squids with water. Then sprinkle white wine or rice wine.
2. Mix 3tbsp flour, salt, pepper and garlic power.
3. Cover squids with flour mix. and deep-fry.
4. Put on serving dishes and garnish with parsley.
If peeling of frying coat, then sprinkle salt, pepper and garlic power after
putting squids on serving dishes.
** Tofu with pickled mustard plant stem (for 2 people)
1. Cut 30g pickled mustard plant stems and 6cm leek into fine pieces.
And add 2tsp or less soy sauce, 1tsp vinegar, 1tsp oyster sauce, 1tsp sesame oil
and a several drops of chile oil and mix.
2. Put soft tofu (150g per person) on(in) serving dishes and put 1. on each tofu.
** Broccoli, avocado and spinach with mayonnaise
1. Mix boiled broccoli and spinach and avocado with mayonnaise, salt and pepper.
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/5869943
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック
shiawasekunn さん、
ありがとうございます。
一番好きな冷奴メニューなので、作っていただけて嬉しいです♪
いつもありがとうございます(*´▽`*)
いろいろ見て、楽しめました。
ご馳走、・・・・・・。
食べたくなりましたよ。ぜひ、・・・・・・。
ご紹介、ありがとうございました。