2017年01月25日
赤魚の唐揚げ Fried Pacific Ocean perch
**赤魚の唐揚げ Fried Pacific Ocean perch
(2、3人分)
1.赤魚1匹は 3枚におろし、骨は取り除き、一口大に切ります。
軽く塩を振ってから、片栗粉を絡め 油で揚げます。
2.セロリの葉は 素揚げし、セロリは薄切りし 皿に盛り、その上に赤魚を並べます。
3.鍋に醤油大1、ポン酢小1、酒大1、みりん大1、砂糖少々を入れ 少し煮てから、
玉ねぎ小1/2の薄切りを入れて 一煮立ちさせます。
2.の上にたれをかけます。
**親芋の煮付け Boiled taro corm
1.親芋は皮をむいて、適当な大きさに切り、
関東炊きを煮るときに 一緒に煮てます。
2.オランダ豆を茹でて 添えています。
かんとだき は ここをクリック
https://fanblogs.jp/tsuiteruarigatou/search/?keyword=%82%A9%82%F1%82%C6%82%BE%82%AB
**大根、きゅうり、鮭のごまマヨサラダ White radish, cucumber and salmon salad
「aihati」さんを参照しました♪
https://cookpad.com/recipe/4111162?open_comment_flag=true#comments
(2,3人分)
1.大根3cmぐらいは薄くスライスします。
きゅうり1本は縦半分にしてから、斜め薄切りにします。
2.大根ときゅうりに軽く塩をし、しんなりしたら 水で洗って 絞ります。
3.焼いた塩鮭1切れは骨と皮を取り除き、身をほぐし、大根、きゅうり、
マヨネーズ大2、すりごま大1と和えます。
**切り干し大根と薄揚げの煮物 Boiled dried strips of radish and thin-deep‐fried tofu
先日の残り物
切り干し大根と薄揚げの煮物 は ここをクリック。
https://fanblogs.jp/tsuiteruarigatou/daily/201701/20
***************************
** Fried Pacific Ocean perch (for 2,3 people)
1. Cut 2 fillets of Pacific Ocean perch into bite size pieces. (Removed bones).
Sprinkle a pinch of salt and cover with starch. Then deep-fry.
2. Deep fry celery leaves and cut celery into thin slices and then put on serving dishes.
Put fried fish on them.
3. Put 1tbsp soy sauce, 1tsp ponzu, 1tbsp rice wine, 1tbsp sweet rice wine and
a little sugar in a pot and boil.
Add 1/2 onion slices and bring it to boil and then pour over 2.
** Boiled taro corm
1. Peeled and cut into bite size pieces and boiled with oden the other day.
2. Garnish with boiled big snow peas.
Click here for the ingredients of oden
https://fanblogs.jp/tsuiteruarigatou/search/?keyword=%82%A9%82%F1%82%C6%82%BE%82%AB
** White radish, cucumber and salmon salad (for 2,3 people)
1. Cut 3cm white radish into thin slices.
Cut 1 cucumber into half lengthwise and slice diagonally.
2. Sprinkle salt on white radishes and cucumbers and rub. When they are tender, wash
with water then squeeze.
3. Remove skin and bones from grilled 1 fillet of salted salmon and flake.
Mix the fish with white radish, cucumber, 2tbsp mayonnaise and 1tbsp grated
sesame.
** Boiled dried strips of radish and thin-deep‐fried tofu
leftover
Click here for the ingredients of the dish
https://fanblogs.jp/tsuiteruarigatou/daily/201701/20
この記事へのコメント
コメントを書く
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/5859426
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック