2017年01月24日
白菜の中華風あんかけ Chinese cabbage dressed with a thick starchy sauce
昨日夕方から PCのルーターが故障して ネットにつながりませんでした。
交換してもらって、今、やっとつながりました♪
ホッ♪
**白菜の中華風あんかけ Chinese cabbage dressed with a thick starchy sauce
(3人分)
1.豚スライス150gは2cm幅ぐらいに切ります。
しょうが1かけはみじん切りにします。
白菜1/4株は3cm幅に切ります。
人参5cmは拍子切りにします。
玉ねぎ小1玉は くし形に切ります。
2.豚肉としょうがを油を引いたフライパンでいためます。
次に、白菜、人参、玉ねぎを加え炒めてから、中華スープ2カップ、砂糖小1、
酒大1、みりん大1.5、塩少々を入れ 煮ます。
3.茹でたブロッコリ1/2株を加え、水溶き片栗粉でとろみをつけます。
下の2品は 「らるむ。」さんを参照しました♪
「ピーマンと〜〜」(2016/9/29) と 「じゃがいもと〜〜」(2016/11/25)
http://blog.goo.ne.jp/larme_12548
**ピーマンと竹輪のきんぴら Sautéed green pepper and tube‐shaped fish paste cake
(2人分)
1.ピーマン3個は斜め細切りにします。
竹輪1本は縦半分に切ってから 斜め細切りにします。
2.フライパンにごま油を熱し、ピーマンと竹輪を炒め、
砂糖小1、みりん小1、酒小1、醤油小1を加えて炒め、
器に盛って、すりごまを天盛します。
**じゃがいもとパクチーのナンプラー炒め Fried potato with coriander and nam pla
(2人分)
1.ジャガイモ1個は皮をむき、千切りにして、水に漬け、水を切ります。
パクチー1株は1cm幅に切ります。
2.フライパンに米油小1/2を熱し、じゃがいもを炒めます。透き通ったら、
塩、こしょう、ガーリックパウダーを入れ炒めます。
3.さらに酒小1、ナンプラー小1を加えて味付けします。
火を止めてから パクチーを加えて 全体を混ぜます。
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A router broke down last night and couldn't have access to on the net.
I have the router changed.
I've just got on the net.
What a relief!
** Chinese cabbage dressed with a thick starchy sauce (for3 people)
1. Cut 150g sliced pork into 2cm width
Chop 1 clove of ginger finely.
Cut 1/4 Chinese cabbage into 3cm width.
Cut 5cm carrot into rectangular slices.
Cut 1 small onion into wedges.
2.Heat oil in a fry pan and stir fry pork and ginger.
Then add Chinese cabbage, carrot and onion and fry.
Add 2cups Chinese soup, 1tsp sugar, 1tbsp rice wine, 1.5tbsp sweet rice wine
and salt. Cook.
3. Add 1/2 head of boiled broccoli and then thicken with starch(+water).
** Sautéed green pepper and tube‐shaped fish paste cake (for 2 people)
1. Cut 3 green peppers into thin strips.
Cut 1 tube-shaped fish paste cake into half lengthwise then cut into strips.
2 Heat oil in a fry pan and fry green pepper and fish paste cake.
Add 1tsp sugar, 1tsp sweet rice wine, 1tsp rice wine and 1tsp soy sauce and
stir fry.
Put in serving dishes and put grated sesame on top.
** Fried potato with coriander and nam pla (for 2 people)
1. Peel and cut 1 potato into thin strips. Soak in water then drain.
Cut 1 bunch of coriander into 1cm length.
2. Heat 1/2 rice bran oil in a fry pan and fry potato until translucent.
Add salt, pepper and garlic powder and stir fry.
3. Then add 1tsp rice wine and 1tsp nam pla and stir fry.
Turn off the heat and add coriander and mix.
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また作ってくださいね♪