2016年12月23日
なんちゃってローストビーフ Psuedo-roast beef
** なんちゃってローストビーフ Psuedo-roast beef
(2人分)
1.ステーキ用牛肉200gをステーキの要領で焼き、薄く斜めそぎ切りします。
レタスとともに お皿に盛ります。
2.玉ねぎ小1個、にんにく1かけはすりおろし、醤油大2、砂糖大1強、酒大1強、
オイスターソース小1と共に 5分ほど煮て 玉ねぎドレッシングを作ります。
冷まして、1.にかけます。
白菜のステーキ Grilled Chinese cabbage
(2人分)
1.白菜を 縦に(芯のところで1.5〜2cm幅ぐらい)切ります (2切れ)。
オーブントースター皿にアルミフォイルを敷き、白菜をのせ、みじん切りにした
アンチョビーを散らし、塩こしょう少々、米油(オリーブ油、サラダ油など)を
大2〜3ふりかけ、少し焦げ目がつくまで 7〜8分焼きます。
じゃがいものガレット風 Galette-ish potato
(2人分)
1.ジャガイモ1個は 皮をむいてから細い千切りにします
(でんぶんで引っ付けるため洗いません)。
2.フライパンに油を引き、じゃがいもを広げて敷き パルメザンチーズを振りかけます。
焦げ色が付いてきたら ひっくり返します。
ブロッコリーのマヨポン和え Broccoli dressed with mayonnaise and ponzu
1.茹でたブロッコリを マヨネーズとポン酢で和えます。
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** Psuedo-roast beef (for 2 people)
1. Cook 200g beef in the same way as roast beef. Cut it into long, thin, diagonal strips.
Put in serving plates with lettuce.
2. Put grated 1 small onion, grated 1 clove garlic, 2tbsp soy sauce, 1tbsp or more sugar,
1tbsp or more rice wine and 1tsp oyster sauce in a pot and cook for 5 min to make
onion dressing. Pour over beef when it is cool.
** Grilled Chinese cabbage (for 2 people)
1. Cut White cabbage into 1.5~2cm width (the bottom white part) lengthwise (make 2 cuts).
Line baking sheet with aluminum foil and put cabbages. Sprinkle chopped 3 anchovies,
a pinch of salt and pepper over them. Then pour 2~3tbsp rice bran oil (or olive oil) over them.
Grill for 7~8min until browned.
** Galette-ish potato (for 2 people)
1. Peel and cut 1 potato into thin strips (do not wash).
2. Oil a fry pan and put and spread potatoes. Sprinkle Parmesan cheese. Cook.
When they become browned, turn them down.
** Broccoli dressed with mayonnaise and ponzu
1. Mix boiled broccoli, mayonnaise and ponzu.
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いろいろ見て、楽しめました。
ご馳走、・・・・・・。
食べたくなりましたよ。ぜひ、・・・・・・。
ご紹介、ありがとうございました。