2016年12月22日
冬至ですからかぼちゃの煮物を Boiled Japanese pumpkin
さわらの粕漬け Spanish mackerel pickled in sake lees
1.さらわの粕漬けを焼き、紅ショウガを添えました。
かぼちゃの煮物 Boiled Japanese pumpkin
1.かぼちゃを一口大に切り、ごま油で炒めてから、だし汁(ひたひた)、砂糖大2、
みりん大2、酒大2、醤油大2を加えて煮ます。
ブロッコリーとかにかまのあえ物 Mix broccoli and imitation crab meat
1.ブロッコリーは茹で、茎は薄切りします。
2.ブロッコリーとカニカマを だし醤油とごま油で和えます。
大根、らっきょ、きゅうりの甘酢和え
White radish, pickled scallion and cucumber dressed with sweet vinegar
1.大根、きゅうりは千切りにし、塩を振り、しんなりしたら 洗ってから 絞ります。
らっきょは 薄切りします。
2.1.を甘酢(すし酢など)で和えます。
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** Spanish mackerel pickled in sake lees
1. Grill Spanish mackerel pickled in sake lees.
Garnish with thin stripped red pickled ginger.
** Boiled Japanese pumpkin
1. Cut Japanese pumpkin into bite-size chunks.
Sesame oil in a pot and fry pumpkins then cook with soup (just enough water to cover),
2tbsp sugar, 2tbsp sweet rice wine, 2tbsp rice wine and 2tbsp soy sauce
** Mix broccoli and imitation crab meat
1. Boil broccoli. Cut stalks into thin slices.
2. Mix broccoli, imitation crab meat, seasoning soy sauce and sesame oil.
** White radish, pickled scallion and cucumber dressed with sweet vinegar
1. Cut white radish and cucumber into thin stirps. Sprinkle salt. When they are tender,
wash with water then squeeze.
Cut pickled scallion into thin slices.
2. Mix 1. with sweetened vinegar.
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