アフィリエイト広告を利用しています

2016年12月22日

冬至ですからかぼちゃの煮物を  Boiled Japanese pumpkin



さわらの粕漬け  Spanish mackerel pickled in sake lees
CIMG0004.JPG

1.さらわの粕漬けを焼き、紅ショウガを添えました。








かぼちゃの煮物  Boiled Japanese pumpkin
CIMG0007.JPG

1.かぼちゃを一口大に切り、ごま油で炒めてから、だし汁(ひたひた)、砂糖大2、
  みりん大2、酒大2、醤油大2を加えて煮ます。








ブロッコリーとかにかまのあえ物  Mix broccoli and imitation crab meat
CIMG0005.JPG

1.ブロッコリーは茹で、茎は薄切りします。

2.ブロッコリーとカニカマを だし醤油とごま油で和えます。








大根、らっきょ、きゅうりの甘酢和え
White radish, pickled scallion and cucumber dressed with sweet vinegar
CIMG0006.JPG

1.大根、きゅうりは千切りにし、塩を振り、しんなりしたら 洗ってから 絞ります。
  らっきょは 薄切りします。

2.1.を甘酢(すし酢など)で和えます。









CIMG0008.JPG


********************


** Spanish mackerel pickled in sake lees

1. Grill Spanish mackerel pickled in sake lees.
Garnish with thin stripped red pickled ginger.


** Boiled Japanese pumpkin

1. Cut Japanese pumpkin into bite-size chunks.
Sesame oil in a pot and fry pumpkins then cook with soup (just enough water to cover),
2tbsp sugar, 2tbsp sweet rice wine, 2tbsp rice wine and 2tbsp soy sauce


** Mix broccoli and imitation crab meat

1. Boil broccoli. Cut stalks into thin slices.

2. Mix broccoli, imitation crab meat, seasoning soy sauce and sesame oil.


** White radish, pickled scallion and cucumber dressed with sweet vinegar

1. Cut white radish and cucumber into thin stirps. Sprinkle salt. When they are tender,
wash with water then squeeze.
Cut pickled scallion into thin slices.

2. Mix 1. with sweetened vinegar.










この記事へのコメント
コメントを書く

お名前:

メールアドレス:


ホームページアドレス:

コメント:

※ブログオーナーが承認したコメントのみ表示されます。

この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/5743898
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。

この記事へのトラックバック
最新記事
検索
ファン
最新コメント
<< 2024年12月 >>
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
タグクラウド
プロフィール
sunshineさんの画像
sunshine
大阪在住 食べることが好き。コレステロールが一杯溜まっていたので、食事で改善しようと、3歩進んで2歩下がるの 気楽な食事療法をしています。
プロフィール
日別アーカイブ
カテゴリアーカイブ
最新コメント