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2016年12月10日

マグロのカツ   Breaded tuna cutlet


**マグロのカツ   Breaded tuna cutlet.
CIMG0003.JPG

(2人分)
1.刺身用まぐろのさく200gに塩コショウします。
  余分な水分をふき取ります。
  小麦粉大2、水大1、マヨネーズ小1を練り合わせ、マグロに塗りつけます。
  少しおいてから、パン粉をまぶします。

2.フライパンに多めの油を入れ マグロを揚げます。
  パン粉に色がつくぐらいです。(生で食べれるマグロですから、揚げ過ぎないように!)

3.適当な大きさに切り、盛り付けます。

4.ほうれん草をソテーし、塩コショウで味付けたものを 添えています。







**長芋、舞茸、高菜の煮物   Boiled Chinese yam, hen-of-the-woods and leaf mustard
CIMG0001.JPG

1.だし汁1カップに みりん大1とだし醤油大2を入れ 長芋、舞茸を煮ます。
  出来上がる直前に高菜を入れ ひと煮立ちさせます。








きゅうりとわかめの酢の物  Vinegared cucumber and wakame seaweed
CIMG0002.JPG

1.きゅうりを薄切りして 塩もみしてから 洗って絞ります。

2.きゅうりとわかめを 甘酢とすりごまで 和えます。








CIMG0004.JPG



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** Breaded tuna cutlet (for 2 people)

1. Season 200g tuna for sashimi with pepper and salt.
Wipe off extra moisture.
Mix 2tbsp flour, 1tbsp water and 1tsp mayonnaise and coat tuna.
Then a little while later, bread.

2. Heat some oil in a fry pan and fry tuna until the breadcrumbs turn brown.
(fry briefly)

3. Cut into proper sizes for ease of eating.

4. Stir fry spinach. Season with salt and pepper.


** Boiled Chinese yam, hen-of-the-woods and leaf mustard

1. Put 1cup soup, 1tbsp sweet rice wine and 2tbsp seasoning soy sauce in a pot
and add Chinese yam and hen-of-the-woods. Cook.
Just before cooked, add leaf mustard and bring it to boil.


** Vinegared cucumber and wakame seaweed

1.Cut cucumber into thin slices. Salt and rub. Wash with water then squeeze.

2. Mix cucumber, wakame, grated sesame and sweetened vinegar








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大阪在住 食べることが好き。コレステロールが一杯溜まっていたので、食事で改善しようと、3歩進んで2歩下がるの 気楽な食事療法をしています。
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