2016年12月03日
週末は。。。 On weekend ...
週末なので 冷蔵庫の整理。。。
**小芋のケッチャップ和え Taro dressed with tomato ketchup
1.小芋(里芋)は皮をきれいに洗って 柔らかくなるまで茹でます。
皮をむきます(皮は簡単にむけます♪)
2.5mm厚さぐらいに切って ケッチャップと和え、小口切りのねぎを散らします。
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**野菜の生春巻き Fresh spring roll
1.生春巻きの皮を濡らし 残っている野菜(赤ピーマン、ブロッコリーの茎,
茹でたオクラなど )を巻きます。
好きなドレッシングで。
イタリアンパセリが残っていたので 周りに暑苦しいぐらい置いてみました(笑)
**カレイの煮付け Boiled flatfish
冷凍庫で待機していたものをチンして、オクラを添えて。
**二十日大根の即席漬け Instant radish pickles
12月1日に投函♪
https://fanblogs.jp/tsuiteruarigatou/daily/201612/01
**むかごご飯 Cooked rice with yam bulblets
いつもは 白米に麦を混ぜています。それにむかご(妹が作ったもの)
と塩少々を加えて炊きました。
**いわしの梅生姜煮 Boiled sardine with pickled Japanese plum and ginger
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Tidying up the contents of the refrigerator !
** Taro dressed with tomato ketchup
1. Wash taro well then boil in hot water until soft.
Peel skins.(can peel easily)
2. Cut into 5mm width and mix with tomato kechup.
Put in(on) serving dishes and sprinkle chopped green leeks.
** Summer rolls
1. Wrap leftover vegetables (red bell pepper, boiled stalks of broccoli, boiled okra in
rice papers.
With you favorite dressing.
Garnishing too many Italian parsley (LOL)
** Boiled flatfish
They were standing by in a freezer.
Microwave and garnish with boiled okra.
** Instant radish pickles
Posted on Dec 1.
https://fanblogs.jp/tsuiteruarigatou/daily/201612/01
**Cooked rice with yam bulblets
** Boiled sardine with pickled Japanese plum and ginger
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