2016年10月31日
ギョウザ鍋 Gyoza hot pot
ギョウザ鍋 Gyoza hot pot
(1人分)
1.土鍋に中華出汁200cc、だし醤油大1、適当な野菜(小松菜、白ねぎ、白菜、エリンギを
入れています)を入れ煮立てます。
2.最後に ギョウザを入れて、沸騰したら出来上がり。
えび焼売 Shrimp Siu Mai Dumplings
市販の物です。
柿と大根のサラダ Persimmon and white radish salad
(2人分)
1.柿1個と大根(柿と同量ぐらい)は短冊切り、大葉5枚は千切りにします。
大根は塩を振って もんでから、水洗いして 絞ります。
2.柿、大根、大葉、オリーブ油大1、塩少々、レモン汁小1を合わせます。
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** Gyoza hot pot (for 1 pot)
1. Put 200cc Chinese soup, 1tbsp seasoning soy sauce, vegetables you want
( I used Japanese mustard spinach, Chinese cabbage, leek, king trumpet mushrooms)
in an earthenware pot and bring it to boil and cook.
2. Add gyoza (dumpling with minced pork and vegetable stuffing) and cook.
** Shrimp Siu Mai Dumplings
on the market.
** Persimmon and white radish salad (for 2 people)
1. Cut 1 persimmon and white radish (same amount) into rectangular slices and
5 green perilla into thin strips.
Salt radish and rub. Then wash with water and squeeze.
2. Mix persiommon, white radish, green perilla, 1tbsp olive oil, a pinch of slat and
lemon juice.
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