2016年10月30日
豆腐と茄子の和風グラタン Tofu and egg plant au gratin Japanese seasoning
豆腐と茄子の和風グラタン Tofu and egg plant au gratin Japanese seasoning
「ちくわドリ」さんを参照しました♪
http://cookpad.com/recipe/3984786
(一人分)
1.豆腐150gは水切りします。適当な大きさに切ります。
茄子1本は薄く輪切りにします。
2.器に 豆腐と茄子を交互に並べ 上からピザ用チーズをのせ、
だし醤油(めんつゆなど)を4倍ぐらいに濃縮して、50ccを回しかけます。
3.電子レンジで5分ほど加熱してから、オーブンやオーブントースターで
焦げ目をつけます。
4.小口切りのねぎを散らし、鰹節をのせます。
アボカドと柿のサラダ Avocado and persimmon salad
(2人分)
1.柿1個とアボカド1個は 薄くスライスして、器に盛り、
オリーブ油大1と塩を振り、レモンを添えます。
春菊と人参のごま和え Edible chrysanthemum and carrot with ponzu
1.春菊80gは熱湯で茹で、3cm長さに切ります。
人参150gは細く千切りします。
2.春菊、人参をごま油大1.5, ポン酢大2、すりごま大1で和えます。
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** Tofu and egg plant au gratin Japanese seasoning (for one person)
1. Drain 150g tofu. Then cut into appropriately sized pieces.
Cut 1 egg plant into round thin slices.
2. Put tofu and egg plant alternately in serving dish.
Put cheese for pizza and pour seasoning soy sauce (dilute it with 4 times of water) 50cc.
3. Microwave for 5 min. and then bake until lightly browned.
4. Sprinkle chopped green leeks and put dried bonito shavings on top.
** Avocado and persimmon salad (for 2 people)
1. Slice 1 persimmon and 1 avocado thinly. And put them on serving dishes.
Pour 1tbsp olive oil and sprinkle salt. Put lemon aside.
** Edible chrysanthemum and carrot with ponzu
1. Boil edible chrysanthemum. Cut into 3cm length.
Cut 150g carrot into thin strips.
2. Mix 1. with 1.5tbsp sesame oil, 2tbsp ponzu and 1tbsp grated sesame.
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