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2019年09月27日

【リアルな夕食】ー豆苗とレバー


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リアルな夕食に「豆苗とレバー炒め」です。材料は、豚レバー、豆苗、玉ネギ、ニンニクです。ニンニク→粗みじん切りにします。スライスにしてもいいんですが、息子がニンニクを嫌いなので見た目にわからないように粗みじん切りにしました。豆苗はザックリと半分にします。タネの部分を水につけていると少しですが栽培できます。玉ネギはクシ切りにします。レバーは5ミリ幅くらいの食べやすい大きさにきります。切ったレバーに塩/コショウをしてから小麦粉をまぶします。フライパンに油をひきレバーを並べて片面づつ焼いていきます。フタをするとふっくら焼けます。両面やけたら、玉ネギ、ニンニクを入れます。玉ネギが半透明になったら白ワインを入れます。今回は白ワインをいれましたが、日本酒やビールでも構わないです。しっかりアルコールを飛ばしたら豆苗を入れます。しんなりしたら、塩/コショウ、醤油で味付けをして完成です。

FBA375B9-E861-48FE-A4CF-05889313F935.jpeg・豚レバー→食べやすい大きさ
・玉ネギ→くし切り
・豆苗→半分にザックリ
・ニンニク→粗みじん切り


F88065F2-B969-45FA-8EA6-290957B65491.jpeg・塩/コショウ

621EECBA-0EB3-4DBB-ADDC-B5E9C5652541.jpeg・小麦粉

15639F5C-CFFC-4590-A477-B1C815B3394B.jpeg・片面づつ焼く

19571981-4F3E-483B-BA5D-82D28B447519.jpeg・玉ネギ、ニンニク

A82EF1D1-ADFB-4C14-9E93-EE460E8DDDB1.jpeg・豆苗を入れる


4D43D78E-9910-49E2-9792-540EF18A3454.jpeg・白ワインや調味料を入れる

1A261C79-CE3C-4F04-93B0-8A40DB487DB8.jpeg・できあがり

For real dinner, “bean seedling and liver stir fry”. The ingredients are pork liver, bean seedling, onion and garlic. Garlic → chopped coarsely. You can slice it, but my son doesn't like garlic, so I chopped it up so that I didn't see it. The bean seedling is halved. You can cultivate a little by putting the seeds in water. Cut the onion into combs. The lever is about 5mm wide and easy to eat. Apply salt / pepper to the cut liver and sprinkle with flour. Add oil to a frying pan and place the levers side by side. If you cover it, you will be burnt plump. If both sides are burned, add onions and garlic. When the onion becomes translucent, add white wine. I added white wine this time, but you can also use sake or beer. Add the bean seedlings after alcohol is thoroughly blown. Once it's done, season with salt / pepper and soy sauce.

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レバーと聞いて真っ先におもうのが疲労回復です。豚肉も同様ですがビタミンB1が多く含まれています。夏が過ぎ涼しくなってきて疲れが出始める頃なので積極的に食べていこうと思います。今回のようにレバーと緑色の野菜、玉ネギ、ニンニクを炒めて食べると、それぞれの食材の栄養素が助け合い吸収を高めてくれるのでおススメです。レバーの匂いが気になり苦手な人は牛乳に漬けてから調理したり、塩水で洗ってから調理すれば食べやすくなります。

The first thing you hear when you hear the lever is fatigue recovery. Pork is similar but contains a lot of vitamin B1. I think I'm going to eat it positively because it's time for summer to cool down and get tired. If you eat fried liver and green vegetables, onions and garlic like this time, it is recommended because the nutrients of each ingredient help each other and increase absorption. If you are not good at the smell of liver, you can make it easier to eat if you soak it in milk or cook it after washing it with salt water.






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