2019年08月17日
定番になりました Popular dish in my family now
**ヤンニョムチキン Twotwo chicken mugyodong
すっかり定番になりました♪ おいしいです。
1.鶏肉500gは食べやすい大きさに切り 牛乳1/2カップとすり下ろしニンニク1かけ
に1時間ほど浸します。
2.1.に小麦粉をまぶし 油を引いたフライパンで 焼きます。
3.トマトケチャップ大3.5,さとう大1.5,コチュジャン大1/2,マヨネーズ大1,
ごま油大1/2,人参のすりおろし大1/2,一味唐辛子、醤油小1,ニンニクのすりおろし
1/2片、水25cc を弱火で煮詰め 2.を絡めます。
**焼き野菜のポン酢和え Baked vegetables with ponzu
1.なすび、かぼちゃ、ブロッコリーを油を引いたフライパンで ふたをして蒸し焼きにします。
両面焼きます。
2.1.にポン酢を振りかけ 軽く炒めます。
**えのきのガーリック炒め Fried enoki mushrooms with garlic
1.油を引いたフライパンでスライスしたニンニクを炒め 香りが立ったら エノキを入れて
よく焼きます。
2.軽く塩、こしょうしてから オイスターソースを入れて 絡めます。
** Twotwo chicken mugyodong
This one is our family's favourite dish now.
1. Cut 500g chicken into bite size pieces. Soak in 1/2cup milk and 1 clove of grated garlic
for about 1 hour.
2. Cover 1. with flour. Oiil a frying pan and bake chicken.
3. Mix 3.5tbsp ketchup, 1.5tbsp sugar, 1/2 gochujang, 1tbsp mayonnaise, 1/2tbsp
sesame oil, 1/2tbsp grated carrot, cayenne pepper powder 1tsp soy sauce
1/2 clove of grated garlic and 25cc water in a frying pan. Simmer.
Then add 2. and toss them together
** Baked vegetables with ponzu
1. Oil a fryina pan and bake bite sized egg plants, Japanese pumpkins and broccoli on both sides
putting a lid on. Smother.
2. When 1. is cooked add ponzu and toss them together.
** Fried enoki mushrooms with garlic
1. Oil a frying pan and stir fry sliced garic until there's an aroma
Then add enoki mushrooms and bake.
2. Season with a little salt and pepper and then add oyster sauce and toss them together.
この記事へのコメント
コメントを書く
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/9080052
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック