2017年08月30日
鮭のコーンクリーム煮 Corn creamed salmon
**鮭のコーンクリーム煮 Corn creamed salmon
(2人分)
1.鮭の切り身 2切れ に塩を振ります。
玉ねぎ1/4玉は薄くスライスします。
しめじ1/2パックはほぐしておきます。
2.とうもろこし缶140gは 水1カップとスキムミルク(牛乳1カップでもよい)、
スープの素小1を加えて ミキサーにかけます。
3.フライパンに米油を引き、鮭を焼き 取り出しておきます。
4.そのフライパンで玉ねぎとしめじを炒め、しんなりしたら、2.と鮭を戻し、
煮立ったら 塩コショウで味を整えます。
**スモークチキンと大根のサラダ Smoked chicken and white radish salad
(2〜3人分)
1.スモークチキン1/2個は細くほぐします。
大根5cm幅は細く千切りし、塩を振り しんなりしたら 絞ります。
小松菜1本は茹でて 4cm長さに切ります。
2.1.を マヨネーズ、塩少々、こしょうで和えます。
**トマトの甘酢和え Tomato with sweetened vinegar
(2人分)
1.トマト1/2個は食べやすい大きさに切り、器に盛り、
千切りの大葉2枚をのせ、 甘酢をかけます。
** Corn cream salmon (for 2 people)
1. Sprinkle salt on 2 salmon fillets.
Cut 1/4 onion into thin slices.
Flake 1/2 pack shimeji mushrooms.
2. Put 140g canned corn, 1cup water+skim milk (or 1cup milk) and 1tsp soup powder
(or cube/paste) into a blender.
3. Heat rice bran oil in a frying pan and bake fish. Remove from the pan.
4. Stir fry onion and shimeji in the frying pan until cooked then add 2. and fish.
Then bring it to boil. Season with salt and pepper.
** Smoked chicken and white radish salad (for 2~3 people)
1. Flake 1/2 smoked chicken.
Cut 5cm width white radish into thin strips. Sprinkle a little salt and rub. When they are tender,
squeeze.
Boil 1 stalk of Japanese mustard spinach in hot water then cut into 4cm length.
2. Mix 1. with mayonnaise, a little salt and pepper.
** Tomato with sweetened vinegar (for 2 people)
1. Cut 1/2 tomato into bite size pieces and put in individual dishes.
Put 2 thin stripped green perilla on them and pour sweetened vinegar over them.
(2人分)
1.鮭の切り身 2切れ に塩を振ります。
玉ねぎ1/4玉は薄くスライスします。
しめじ1/2パックはほぐしておきます。
2.とうもろこし缶140gは 水1カップとスキムミルク(牛乳1カップでもよい)、
スープの素小1を加えて ミキサーにかけます。
3.フライパンに米油を引き、鮭を焼き 取り出しておきます。
4.そのフライパンで玉ねぎとしめじを炒め、しんなりしたら、2.と鮭を戻し、
煮立ったら 塩コショウで味を整えます。
**スモークチキンと大根のサラダ Smoked chicken and white radish salad
(2〜3人分)
1.スモークチキン1/2個は細くほぐします。
大根5cm幅は細く千切りし、塩を振り しんなりしたら 絞ります。
小松菜1本は茹でて 4cm長さに切ります。
2.1.を マヨネーズ、塩少々、こしょうで和えます。
**トマトの甘酢和え Tomato with sweetened vinegar
(2人分)
1.トマト1/2個は食べやすい大きさに切り、器に盛り、
千切りの大葉2枚をのせ、 甘酢をかけます。
** Corn cream salmon (for 2 people)
1. Sprinkle salt on 2 salmon fillets.
Cut 1/4 onion into thin slices.
Flake 1/2 pack shimeji mushrooms.
2. Put 140g canned corn, 1cup water+skim milk (or 1cup milk) and 1tsp soup powder
(or cube/paste) into a blender.
3. Heat rice bran oil in a frying pan and bake fish. Remove from the pan.
4. Stir fry onion and shimeji in the frying pan until cooked then add 2. and fish.
Then bring it to boil. Season with salt and pepper.
** Smoked chicken and white radish salad (for 2~3 people)
1. Flake 1/2 smoked chicken.
Cut 5cm width white radish into thin strips. Sprinkle a little salt and rub. When they are tender,
squeeze.
Boil 1 stalk of Japanese mustard spinach in hot water then cut into 4cm length.
2. Mix 1. with mayonnaise, a little salt and pepper.
** Tomato with sweetened vinegar (for 2 people)
1. Cut 1/2 tomato into bite size pieces and put in individual dishes.
Put 2 thin stripped green perilla on them and pour sweetened vinegar over them.
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