2017年08月29日
ぶりカマと大根の煮物 Boiled cheek of yellow-tail fish and white radish
**ぶりカマと大根の煮物 Boiled cheek of yellow-tail fish and white radish
(2人分)
1.鍋にぶりのカマ2個、皮つき大根1/2本の乱切りを入れ、しょうが15gの千切りを
散らして、材料がかぶる程度の水(約3カップ)を入れ、沸騰したら、あくを取り、
みりん大3を入れて、落し蓋をし、約10分煮ます。
2.砂糖大3、醤油60ccを入れ、再び落し蓋をして 煮汁が1/3になるまで煮ます。
出来上がってすぐより 翌日のほうが美味しいです♪
**キャロットラペ Carottes râpées
(2人分)
1.人参1/4~1/3本は ピーラーで薄く切ります。
2.レモン汁小1/2、塩小1/2、胡椒、米油大1を混ぜた中に人参を入れ、和え、
さらにレーズン適量を加えて 和えます。
**スモークサーモンと玉ねぎのマリネ Marinated smoked salmon and onion
1.スモークサーモンと薄切りの玉ねぎ、薄切りのレモンを甘酢、米油、塩、胡椒で和えます。
**つるむらさきとしめじのオイスターソース炒め Stir-fried Indian spinach and shimeji with oyster sauce
1.つるむらさきとしめじを 油を引いたフライパンで炒め、オイスターソースで
味付けします。
** Boiled cheek of yellow tail fish and white radish (for 2 people)
1. Put 2 cheeks of yellow-tail fish and 1/2 chopped white radish, and sprinkle
15g thin strips ginger in a pot. Then pour in just enough water (about 3 cups water)
to cover. Bring it to boil. Skim off the scum that rises to the surface of the cooking water.
And pour 3 tbsp sweet rice wine and then put a small lid directly on the food.
Then simmer for 10 min.
2. Add 3tbsp sugar and 60cc soy sauce and put a small lid directly on the food again
and simmer until reduced by 1/3.
It tastes better if you eat next day♪
** Carottes râpées (for 2 people)
1. Cut 1/4~1/3 carrot into thin strips with a peeler.
2. Mix 1/2tsp lemon juice, 1/2tsp salt, pepper and 1tbsp rice bran oil.
Add carrots and raisins (proper quantity) and mix them well.
** Marinated smoked salmon and onion
1. Soak smoked salmon, thin sliced onion and thin sliced lemon in sweetened vinegar, rice bran oil,
salt and pepper.
** Stir-fried Indian spinach and shimeji with oyster sauce
1. Heat rice bran oil in a frying pan and stir fry Indian spinach and shimeji mushrooms.
Season with oyster sauce.
この記事へのコメント
コメントを書く
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/6641205
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック