**ハマチの漬け Marinated young yellowtail
(2人分)
1.ハマチ造り用200gは食べやすい大きさにそぎ切りし、
みりん大1、だし醤油大1、醤油小2に漬けます。
2.ハマチを器に盛り、薄切りの玉ねぎを置き、小口切りのねぎを散らし、
米油、甘酢、ガーリックパウダー、塩、こしょうを振ります。
**かぼちゃのヨーグルトマヨサラダ Japanese pumpkin dressed with yogurt and mayonnaise
(2人分)
1.カボチャ130gは一口大に切り ラップをして 柔らかくなるまで5分レンジにかけます。
2.ヨーグルト大1、マヨネーズ大1、はちみつ小1、レーズン大1弱、
塩、こしょうを混ぜ合わせ、カボチャを和えます。
**酢レンコン Vinegared lotus root
1.れんこん100gは2mm厚さの輪切りにし、水に漬けてあく抜きします。水を切ります。
2.鍋に れんこん、三杯酢1/3カップ (三杯酢;酢60cc、砂糖大1弱、
塩小1/4、薄口醤油小1/4)、だし汁1/3カップを入れ 弱火で1〜2分煮ます。
3.2.をホーローまたはガラスの容器に入れ、小口切りの赤唐辛子半本分、
小さく切っただし昆布も入れ、時々混ぜながら 冷まします。
**簡単散らし寿司 Simple scattered sushi
(2人分)
1.ごはん400gにすし酢大3を加えて混ぜ、荒熱を取ります。
梅干し2個は 種を取り みじん切りにします。
甘酢ショウガ適量は千切りにします。
大葉2枚は千切りにします。
味付け海苔ははさみで細く切ります。
2.すしめしに 梅干しと甘酢ショウガとすりごま大1を混ぜ込み、器に盛り、
海苔と大葉を散らします。
** Marinated young yellowtail (for 2 people)
1. Slice 200g young yellowtail for sashimi thin.
Then soak in 1tbsp sweet rice wine, 1tbsp seasoning soy sauce and 2tsp soy sauce.
2. Arrange fish on individual plates and put sliced onion and chopped green leeks on top.
Then pour rice bran oil and sweetened vinegar and sprinkle garlic powder, salt and pepper.
** Japanese pumpkin dressed with yogurt and mayonnaise (for 2 people)
1. Cut 130g Japanese pumpkin into bite size pieces. Cover with plastic wrap and microwave
for 5 min. until cooked.
2. Mix 1tbsp yogurt, 1tbsp mayonnaise, 1tsp honey, 1tbsp or less rasins, salt and pepper.
Add Japanese pumpkins and toss them together.
** Vinegared lotus root
1. Cut 100g lotus root into 2mm width slices. Soak in water to removal of harshness. Drain.
2. Put lotus root, 1/3 sanbaizu (60cc vinegar, 1tbsp or less sugar, 1/4tsp salt and
1/4tsp thin soy sauce), 1/3cup Japanese soup in a pot and simmer for 2 mins on low heat.
3. Soak 2. in an enameled ware or a glass ware with some chopped red peppers,
and chopped kelp. Stir occasionally. Leave it to marinate.
** Simple scattered sushi (for 2 people)
1. Mix 400g rice and 3tbsp sushi vinegar. Let it cool down.
Cut sweetened ginger into thin strips.
Cut 2 pickled ume (removed stones) fine.
Cut 2 green perilla into thin strips.
cut seasoned lavers into thin strips with scissors.
2. Mix vinegared rice, pickled ume, sweetened ginger and 1tbsp grated sesame
then put in individual bowls and put seasoned lavers and green perilla on top.
2017年08月28日
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