**かつおのたたき Lightly roasted bonito salad with vinegar dressing
(2人分)
1.かつおのたたき用1/2冊は薄切りします。
玉ねぎ小1/2個は薄切りします。
にら少々は小さく切ります。
黒ニンニク2片は 薄切りします。
2.ポン酢にガーリックパウダーを振り入れ 混ぜます。
3.お皿にかつおを並べ、玉ねぎ、にら、黒にんにくをのせ 2.をかけます。
**絹揚げの納豆はさみ焼き Grilled Deep-fried soft tofu with fermented soybeans
(2人分)
1.絹揚げ2枚は 半分に切り、包丁で切り袋状にします。
納豆1パックは付属のたれと辛子を加えて 混ぜます。
2.絹揚げに納豆を詰め(口が開きそうなら爪楊枝を突き刺します)、
オーブン皿にのせ、チーズを振りかけ、チーズに軽く焦げ目がつくまで
焼きます。
3.だし醤油をかけ 花かつおを振ります。
**にがうりの甘酢漬け Vinegared bitter melon
1.にがうりは5mm幅ぐらいに切り、熱湯でサッと茹で 水切りします。
2.にがうりに甘酢をかけ、しばらく置いてから 盛ります。
** Lightly roasted bonito salad with vinegar dressing (for 2 people)
1. Cut 1/2 lightly roasted bonito for raw eating into slices.
Cut 1/2 small onion into thin slices.
Chop Chinese chive fine.
Cut 2 cloves of fermented black garlic into thin slices.
2. Mix ponzu with powdered garlic.
3. Arrange bonito, onion, Chinese chive, black garlic on individual plates then
pour 2.ponzu.
** Grilled deep-fired soft tofu with fermented soybeans (for 2 people)
1. Cut deep-fried tofu into half then cut the cut-end to make them pouches.
Stir 1 pack of fermented soybeans with the sauce and mustard well until
it's really sticky and then divide into 4.
2. Stuff soybeans into deep-fried tofu pouch. Attach it with a toothpick if it is
about to open.
Put them on baking tray. Sprinkle grated cheese. Bake them until brown.
3. Put on serving dishes and pour seasoning soysauce and sprinkle dried
bonito shavings.
** Vinegared bitter melon
1. Cut bitter melon into 5mm width then boil in hot water briefly. Drain.
2. Soak bitter melon with sweetened vinegar.
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