2017年01月30日
牡蠣のチャウダー Oyster Chowder
**牡蠣のチャウダー Oyster Chowder
(2人分)
1.牡蠣120gは塩でもみあらいしてから、 洗い、水分をふき取ります。
軽く塩、こしょうしてから 片栗粉をまぶします。
玉ねぎ小1個は1~2cm角に切ります。
じゃがいも1,2個も1〜2cm角に切ります。
2.フライパンに米油小1、ガーリックパウダーを少量入れ、
牡蠣を焼きます。
3.鍋に米油大1を熱し、玉ねぎとジャガイモを炒め、クラムチャウダー1缶(305g)
と水200ccを入れ、煮ます。
4.牡蠣と茹でたホウレンソウを加えて 一煮立ちさせます。
**生青のりのポン酢和え Raw green laver with ponzu
お魚屋さんに 生の青のりが売られていて、 磯の香りが漂っていました♪
1.青のりを水で軽く洗い、水切りして 器に盛り、ポン酢をかけ わさびをのせます。
**アボカドとレタスのサラダ Avocado and lettuce salad
(2人分)
1.アボカド1個を1cm角に切り、レタス(適量)はてでちぎり、
ポッカレモン大1、米油大1、塩、こしょうで和えます
****************************
** Oystger chowder (for 2 people)
1. Sprinkle salt to 120g oyster and rub to wash. Then wash with water and wipe water off.
Sprinkle salt and pepper and then cover with starch.
Chop 1 small onion into 1.5~2cm cubes.
Chop 1 or 2 potatoes into 1.5~2cm cubes too.
2. Put 1tsp rice bran oil in a fry pan and garlic poweder and cook oysters.
3. Heat 1tbsp rice bran oil in a pot and stir fry onions and potatoes.
Add 1 canned clam chowder (305g) and 200cc water. Cook.
4. Add oyster and boiled spinach and bring it to boil.
** Raw green laver with ponzu
Raw green laver put on sale in a fish shop. I could smell the sea ♪
1. Wash green laver with water and drain. Put in serving dishes and pour ponzu.
Put wasabi paste on top.
** Avocado and lettuce salad (for 2 people)
1. Cut 1 avocado into 1cm cubes. Tear lettuce.
Mix with 1tbsp lemon juice, 1tbsp rice bran oil, salt and pepper.
この記事へのコメント
コメントを書く
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/5877891
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック