2017年01月14日
リコッタチーズ Ricotta cheese
リコッタチーズ
「ラ・ランド」さんを参照しました♪
https://cookpad.com/recipe/2483436
超、簡単です♪
1.ボウルの上にザルをのせ、その上にガーゼを敷きます。
2.牛乳1リットル(低脂肪は不可)に プレーンヨーグルト(低脂肪は不可)400g
を鍋に入れ、静かに混ぜながら 中火にかけ、 60℃に温めます。
3.弱火にし、ポッカレモンまたは酢大1を加え、静かに混ぜます。
4.分離してくるので、火を止め、そのまま4,5分置いておきます。
5.4.を1.のザルに 流しいれ こします。
6.ガーゼを軽く茶きんにして、そのまま1,2時間 水切りします。
350gできました♪
リコッタチーズケーキを焼く予定です♪
ホエーを使ったパンが あと1時間ほどで焼きあがり♪
Ricotta cheese
1. Put sieve (colander) on a bowl. And put gauze on a sieve(colander).
2. Put 1L milk (no low-fat milk) and 400g yogurt (no low-fat yogurt) in a pot and
is middle heated and stir. Heat to 60℃。
3. Turn down the heat and pour 1tbsp vinegar and stir.
4. Turn off the heat and leave for 4,5 min.
5. Pour 4. into 1. to drain.
6. Wrap it in the gauze and leave for 1, 2 hours to drain.
I was able to make 350g ricotta cheese ♪
I am going to make ricotta cheese cake with this cheese ♪
and now baking a loaf of white bread with this whey.
It will be baked in an hour♪
この記事へのコメント
コメントを書く
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/5822730
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック