2016年11月29日
カリカリ牡蠣のガーリックソテー Crispy fried oyster
カリカリ牡蠣のガーリックソテー Crispy fried oyster
「たんこたんきち」さんを参照しました♪
http://cookpad.com/recipe/453090?open_comment_flag=true#comments
(2人分)
1.牡蠣150gぐらいを 塩水でサッと洗ってから 水気をふき取り、
片栗粉をたっぷりまぶします。
2.フライパンに多めのオリーブオイルでスライスしたにんにくを炒め、香りが出たら
取り出します。
3.牡蠣を入れて 両面カリッとするまで 焼きます。
塩コショウで味付けします。
4.茹でたホウレンソウを ソテーして 塩コショウで味付けし 牡蠣に添えます。
茄子の田舎煮 Boiled egg plants
(2人分)
1.なす180gぐらいは縦半分に切ってから 皮の方に 格子に切り目を入れ、
乱切りします。
2.油大1をフライパンに引いて 茄子をよく炒めます。
3.小口切りの赤唐辛子少々、水100ccを入れて 煮立ったら、
砂糖小2を入れて 落し蓋をして 7分ほど煮ます。
次に、醤油大1を入れ 中火で煮ます。
アボカドと玉ねぎのマヨネーズ和え Avocado and onion dressed with mayonnaise
(2人分)
1.アボカド1/2個は 1cm角ぐらいに切ります。
玉ねぎ少々は 薄くスライスし、水に漬けてから 絞ります。
2.アボカド、玉ねぎをマヨネーズで和えます。
いわしの梅しょうが煮 Boiled sardine with pickled Japanese plum and ginger
2匹 器に盛って。。。♪
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** Crispy fried oyster (for 2 people)
1. Wash 150g oysters in salted water. Drain and wipe off the moisture.
Cover with starch.
2. Stir fry sliced garlic in an oiled fry pan.
Remove from the pan.
3. Deep fry oysters in olive oil until browned
Season with salt and pepper.
4. Stir fry boiled spinach in the fry pan. Season with salt and pepper.
** Boiled egg plants (for 2 people)
1. Cut 180g egg plant in half lengthwise.
Score the skin side in a criss-cross fashion and then chop.
2. Put 1tbsp oil in a fry pan and fry egg plants well.
3. Add chopped red pepper, 100cc water and bring it to boil.
Add 2tsp sugar and put a small lid directly on food and simmer for 7min.
Then add 1tbsp soy sauce and put a small lid directly on food. Simmer.
** Avocado and onion dressed with mayonnaise (for 2 people)
1. Cut 1/2 avocado into 1cm cubes.
Cut onion (small quantity) into thin slices and then soak in water then drain.
2. Mix avocado and onion with mayonnaise.
** Boiled sardine with pickled Japanese plum and ginger
Two sardines for each ♪
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