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2016年11月01日

マグロの漬けをハロウィーン風に♪   Soy-marinated tuna sashimi Halloween-style♪


マグロの漬けをハロウィーン風に♪   Soy-marinated tuna sashimi Halloween-style♪
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1.お刺身用のマグロのさくをそぎ切りして、醤油とみりん(半々ぐらい)で30分以上漬けます。

2.米油をまぶします。

3.まぐろを丸い形に置き、スライスチーズで 顔を作り、焼いた万願寺唐辛子で
  カボチャの茎にします。







サモサ      Samosa
CIMG0003.JPG

残っていたギョウザの皮を使って サモサにしました。

(4〜5個できました)

1.ジャガイモ1〜2個は皮をむいて、1cm角に切ります。
  万願寺唐辛子2本、玉ねぎ半分、しょうが1片 は みじん切りにします。

2.耐熱容器に、ジャガイモ、万願寺唐辛子、玉ねぎ、しょうが、
  ターメリック小1/2、カレー粉小1/2、クミンパウダー小1/2、コリアンダー小1/2、
  チリパウダー少々、塩小1/4を入れ 混ぜ、ランプをかけて レンジで加熱します。
  冷まします。

3.ギョウザの皮で包みます。

4.油できつね色に揚げます。

5.スイートチリソースを添えて。

.





なすびのポン酢かけ   Egg plant with ponzu
CIMG0001.JPG

(2人分)
1.なすび1本は7mm厚さぐらいに切り、レンジでチンします。
  玉ねぎ1/2個は薄くスライスして 水にさらします。
  大葉4枚は千切りにします。

2.なすび、玉ねぎ、大葉を器に盛り、ポン酢をかけ、鰹節をのせます。







CIMG0004.JPG






おやつに ♪


かぼちゃもち  Japanese pumpkin dumplings
CIMG0006.JPG



「もへほっぺ」さんを参照しました♪
http://cookpad.com/recipe/2744912


水分を飛ばせてなかったのと、皮も入れて茹で、後から取り出したので、
失敗作です。でも簡単なので、ちょっとしたおやつに良いです♪

1.かぼちゃ1/4個を適当な大きさに切って、茹でます。 
  お湯を切った後、水分を飛ばします。

2.片栗粉大3〜4を加えて つぶしながらよく混ぜます。

3.6cmぐらいの丸い形にして、バターを引いたフライパンで両面焼きます。









*****************************


** Soy-marinated tuna sashimi Halloween-style

1. Slice tuna for sashimi into bite size pieces. Soak in soy sauce and sweet rice wine (1:1)
for more then 30 min.

2. Mix with rice bran oil.

3. Put marinated tuna on serving dishes and decorate with sliced cheese (for eyes and a month)
and green pepper(for a stem).


** Samosa (for 4~6 pieces)

1. Peel 1~2 potatoes and then cut into cubes.
Chop 1 green pepper, 1/2 onion, 1 piece of ginger finely.

2. Put potaotes, green pepper, onion, ginger, 1/2tsp turmeric, 1/2tsp curry powder, 1/2tsp cumin,
1/2tsp coriander, 1/4tsp chili powder and 1/4tsp salt in a heat-resistant container and mix.
Cover the dish with plastic wrap and microwave until cooked.
Let it cool down.

3. Wrap with dumpling skins.

4. Deep-fry until brown.

5. Sweet chili sauce on the saide.


** Egg plant with ponzu (for 2 people)

1. Cut 1 egg plant into 7mm width. and Microwave.
Cut 1/2 onion into thin slices and soak in water. Then drain.
Cut 4 green perilla into thin strips.

2. Put egg plant, onion and green perilla in(on) serving dishes and then pour ponzu.
Put dried bonito shavings on top,


** Japanese pumpkin dumplings.

I missed up... I didn't drain well. so they are too soft....
Anyway this dish is very easy and suitable for snack time.


1. Boil 1/4 Japanese pumpkin. Drain well.

2. Mix 3~4tbsp starch and mash and mix.

3. Make 6cm round and flat dumplings. Butter in a pan and grill both sides.







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大阪在住 食べることが好き。コレステロールが一杯溜まっていたので、食事で改善しようと、3歩進んで2歩下がるの 気楽な食事療法をしています。
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