2016年11月01日
マグロの漬けをハロウィーン風に♪ Soy-marinated tuna sashimi Halloween-style♪
マグロの漬けをハロウィーン風に♪ Soy-marinated tuna sashimi Halloween-style♪
1.お刺身用のマグロのさくをそぎ切りして、醤油とみりん(半々ぐらい)で30分以上漬けます。
2.米油をまぶします。
3.まぐろを丸い形に置き、スライスチーズで 顔を作り、焼いた万願寺唐辛子で
カボチャの茎にします。
サモサ Samosa
残っていたギョウザの皮を使って サモサにしました。
(4〜5個できました)
1.ジャガイモ1〜2個は皮をむいて、1cm角に切ります。
万願寺唐辛子2本、玉ねぎ半分、しょうが1片 は みじん切りにします。
2.耐熱容器に、ジャガイモ、万願寺唐辛子、玉ねぎ、しょうが、
ターメリック小1/2、カレー粉小1/2、クミンパウダー小1/2、コリアンダー小1/2、
チリパウダー少々、塩小1/4を入れ 混ぜ、ランプをかけて レンジで加熱します。
冷まします。
3.ギョウザの皮で包みます。
4.油できつね色に揚げます。
5.スイートチリソースを添えて。
.
なすびのポン酢かけ Egg plant with ponzu
(2人分)
1.なすび1本は7mm厚さぐらいに切り、レンジでチンします。
玉ねぎ1/2個は薄くスライスして 水にさらします。
大葉4枚は千切りにします。
2.なすび、玉ねぎ、大葉を器に盛り、ポン酢をかけ、鰹節をのせます。
おやつに ♪
かぼちゃもち Japanese pumpkin dumplings
「もへほっぺ」さんを参照しました♪
http://cookpad.com/recipe/2744912
水分を飛ばせてなかったのと、皮も入れて茹で、後から取り出したので、
失敗作です。でも簡単なので、ちょっとしたおやつに良いです♪
1.かぼちゃ1/4個を適当な大きさに切って、茹でます。
お湯を切った後、水分を飛ばします。
2.片栗粉大3〜4を加えて つぶしながらよく混ぜます。
3.6cmぐらいの丸い形にして、バターを引いたフライパンで両面焼きます。
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** Soy-marinated tuna sashimi Halloween-style
1. Slice tuna for sashimi into bite size pieces. Soak in soy sauce and sweet rice wine (1:1)
for more then 30 min.
2. Mix with rice bran oil.
3. Put marinated tuna on serving dishes and decorate with sliced cheese (for eyes and a month)
and green pepper(for a stem).
** Samosa (for 4~6 pieces)
1. Peel 1~2 potatoes and then cut into cubes.
Chop 1 green pepper, 1/2 onion, 1 piece of ginger finely.
2. Put potaotes, green pepper, onion, ginger, 1/2tsp turmeric, 1/2tsp curry powder, 1/2tsp cumin,
1/2tsp coriander, 1/4tsp chili powder and 1/4tsp salt in a heat-resistant container and mix.
Cover the dish with plastic wrap and microwave until cooked.
Let it cool down.
3. Wrap with dumpling skins.
4. Deep-fry until brown.
5. Sweet chili sauce on the saide.
** Egg plant with ponzu (for 2 people)
1. Cut 1 egg plant into 7mm width. and Microwave.
Cut 1/2 onion into thin slices and soak in water. Then drain.
Cut 4 green perilla into thin strips.
2. Put egg plant, onion and green perilla in(on) serving dishes and then pour ponzu.
Put dried bonito shavings on top,
** Japanese pumpkin dumplings.
I missed up... I didn't drain well. so they are too soft....
Anyway this dish is very easy and suitable for snack time.
1. Boil 1/4 Japanese pumpkin. Drain well.
2. Mix 3~4tbsp starch and mash and mix.
3. Make 6cm round and flat dumplings. Butter in a pan and grill both sides.
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