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2022年04月14日

イースタークロスバンズ  Hot cross buns 

イースターサンデー(22年4月17日)の2日前のグッドフライデー(22年4月15日)に食べます
が、もう食べちゃった。中ふわふわで 美味しいです。

It is for Good Friday(04/15/2022) baked on Easter Sunday (04/17/2022). We've had them.
Fluffy on the inside, it’s delicious!


IMG_20220410_060339.jpg



イースタークロスバンズ(ホットクロスバンズ) Hot cross buns

(小さなバンズ 12個)

1.強力粉300g、塩小2/3,バター35g、砂糖大2,牛乳+卵1個=210cc、
  ドライイースト小1,シナモン小2/3,ナツメッグ小1/3,クローブひとつまみ、
  コリアンダーひとつまみ、オールスパイス少々 を パン焼き器の「パン生地」でセット。

2.途中でレーズン70g投入。

3.生地ができたら 冷蔵庫で 一晩 寝かせます。
  (あるいは 冷蔵庫で寝かせないで そのまま 2次発酵とか 進めてください)
  私はめんどうなので この段階で いつも一晩冷蔵庫で 寝かせて 発酵させています。

4.生地を12等分に丸め はみ出たレーズンは 中に入れ込みます。

5.天板にオーブンシートを敷き その上に 並べ 40℃で 30分 発酵させます。

6.薄力粉50gと水大2を混ぜ 絞り袋にいれ 5.に 十字を書きます。

7.200℃で 15分 焼きます。

8.鉄板のまま取り出し、
  牛乳大1と砂糖小1をまぜたつやだし液を 液がなくなるまで 何度も塗ります。
  10分ほどそのまま放置します。

9.バターをたっぷり塗って食べます。



Hot cross buns (for 12 buns)

1. Set 300g, bread flour, 2/3tsp salt, 35g butter, 2tbs sugar, milk + 1 egg = 210cc,
1tsp dry yeast, 2/3tsp cinnamon, 1/3tsp nutmeg, a pinch of clove, a pinch of coriander,
a bit of allspice in a bread baking machine with "bread dough".

2. Add 80g raisins while kneading the dough.

3, Let it sit in the refrigerator overnight.

4. Divide the dough into 12 pieces.

5. Place the dough on a baking sheet.
Let the dough rise for 30mins. at 40℃。

6. Mix 50g plain flour and 2tbsp water and put it into a pastry bag
Squeeze into a cross on each bun.

7. Bake at 200℃ for 15 mins.

8. Take out as it is on the baking sheet. 
Mix 1tbs milk and 1tsp sugar to make glazing liquid. and spread it on the buns
until all of the liquid is used.
Let it sit for 10 mins.









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大阪在住 食べることが好き。コレステロールが一杯溜まっていたので、食事で改善しようと、3歩進んで2歩下がるの 気楽な食事療法をしています。
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