何年も前にもよく作っていた 血液をさらさらにするという 玉ねぎドレッシング。
NHKの番組で紹介されてました。
玉ねぎ 1玉を スライスし 酢75cc、 サラダ油 50cc〜75cc、
みりん 50cc、 酒 50cc、醤油 50cc、 さとう 大1.5、 塩 小1 を
混ぜ 15分以上寝かせます。
野菜、お肉、魚、鶏、冷や奴 など 何にでも合います。
冷蔵庫保存で 1週間ぐらいで 使い切ります。
今朝は トマトにかけました♪ おいしい♪
This onion dressing for healthy blood was introduced on TV about 10 years ago.
and I made it many times at that time.
I remembered that and made it.
Mix 1 sliced onion, 75cc vinegar, 50~75cc salad oil, 50cc mirin, 50cc rice wine, 50cc soy sauce,
1.5tbsp sugar and 1tsp salt.
Let it sit more than15 mins.
Pour over salad, meat, fish, chicken and tofu. This goes well with anything.
It can be preserved for approximately one week if it is kept in a refrierator.
Tomato with this onion dessing today. Yummy ♪