12月に入ったので クリスマスに食べる スニッカードゥードルクッキーを焼きました。
(20〜24個)
1.中力粉175g、BP小1、 塩小1/4 を振るっておきます。
2.ボウルにバター115g、砂糖150gを入れ 白っぽくなるまで混ぜます。
3.2.に溶き卵1個を加え 更に混ぜます。
4.1.の粉を 3.に加え ゴムべらでざっくり混ぜます。
5.別のボウルにグラニュー糖大1とシナモンパウダー小1を混ぜておきます。
6.4.を2〜3cmに丸めて 5.をまぶし 天板に並べ(4〜5cm間隔に置きます)
手で軽く押さえます。
180℃で13分焼きます。
Snickerdoodle Cookies (for 20~24 pieces)
1. Shift all-Purpose Flour 175g, 1tsp BP and 1/4tsp salt.
2. Mix 115g butter and 150g sugar until it turns white.
3. Add 1 beaten eggs and mix them together.
4. Add 1. to 3. Fold the cookie dough and use a rubber spatula in a cutting motion.
5. Put 1tbsp sugar and 1tbs cinnamon powder in a bowl and mix them together.
6. Divide 4 into 20~24 balls and cover with 5. Place them on a baking tray(keep a distance of
5cm) and press down lightly.
Bake at 180℃ for 13 mins.
この記事へのコメント
コメントを書く
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/12804406
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック