2月3日は 節分でしたので、
無病息災を願いながら 北北東に向かって 巻き寿司の丸かじりをいただきました。
We had Setsubun on February 3, 2022
"Setsubun" basically means "division of seasons" and is based on the lunar calendar.
However, recently the last day of winter is well known as "setsubun".
It is around February 3rd.
We had Ehomaki, which should not be cut. This represents not cutting any good bonds in the future.
When eating Ehomaki, look in the year's good luck direction (this year, it's north-northwest).
**恵方巻〔市販品) Ehomaki(store-bought)
**豆腐とワカメのお味噌汁 Miso soup with tofu and wakame
**色々人参の甘酢和え Various carrots with sweetened vinegar
**いわしの塩焼き〔市販品) Salted sardine(store-bought)
**芽キャベツとベーコンの炒め物
Stir-fried Brussels sprouts and bacon
**色々野菜のサラダ Various vegetables salad
**あんみつ、練乳かけ〔私、作)
Anmitsu (a classic Japanese dessert including the agar jelly and red bean paste)
I made this dessert)
どれも美味しかったです。ごちそうさまでした。
They were delicious. Thank you.
2022年02月04日
この記事へのコメント
コメントを書く
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/11240577
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック