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2021年04月03日

話題の「台湾カステラ」  Taiwanese Castella



最近 TVで よく見ます。作って見ました。
ふわふわです♪

It's been coming up a lot in TV recently. I've baked it.
It's soft♪



IMG_20210403_064328.jpg


台湾カステラ (約18x9cmの耐熱ガラス容器で)

1.50℃に温めたサラダ油35ccに薄力粉50gをいれ 泡立器で 粉っぽさが消えるまで
  混ぜます。
2.1.に40度に温めた牛乳50ccを 少しずつ加えて 混ぜます。
3.2.に卵黄3個を3回ぐらいに分けて 加え なめらかに成るまで混ぜます。
4.卵白3個を 途中 砂糖50gを3回ぐらいに分けて加えながら しっかりと角が立つまで
  ホイップして メレンゲを作ります。
5.3.に4.を3回ぐらいづつ 分けながら 泡を消さないように 混ぜ合わせます。
6.オーブンシートを敷いた型に 5.を流しいれ トントンとして空気を抜いてから
  水を張った天板にのせ 160℃に温めたオーブンで50分ぐらい焼きます。
7.焼けたら 型から外し 冷まします。



Taiwanese Castella (for about 18cm x 9cm mold)

1. Put 50g cake flour in 35cc 50-degree salad oil and mix them together with a whisk
2. Add 50cc 40-degree milk into 1. slowly
3. Add 3 egg yolk into 2. and mix them together until smooth.
4. Whip 3 egg white adding 50g sugar in three batches until stiff peak form.
5. Mix 4. with 3. in three batches without breaking the bubbles.
6. Line the mold with baking parchment.
Pour 5. in it and deflate the mixture by slapping it.
Pour water in a baking tray and set the oven 160℃.
Bake at 160℃ for 50 mins.
7. Remove the baking parchment and let it cool.










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大阪在住 食べることが好き。コレステロールが一杯溜まっていたので、食事で改善しようと、3歩進んで2歩下がるの 気楽な食事療法をしています。
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