大阪(関西)では 肉じゃが と 言ったら 牛肉を使います。
関東では 豚肉を使うと聞いて びっくりしました。
狭い日本なのに。。。
I've heard that we (Osaka people or Kansai area's people) use beef for Nikujyaga
but people in Kanto area(Tokyo area) use pork for Nikujyaga.
I was a little surprised to hear that.
Even though, Japan is a small country...
**肉じゃが Nikujyaga
**大根と薄揚げの煮物 Boiled white radish and thin deep-fried tofu
**レタス、春菊、リンゴのサラダ Lettuce, edible chrysanthemum and apple salad
**ブロッコリーとキャベツのマヨ和え Broccoli and cabbage dressed with mayonnaise
**万願寺唐辛子のソテー Stir-fried Manganji-temple pepper
どれも美味しかったです。 ごちそうさまでした。
They were delicious. Thank you.