2020年10月16日
甘酢しょうが Pickling in sweetened vinegar
毎朝、食べている甘酢ショウガです。
時々お料理にも使います。
作り置きしておくと とても便利。
甘酢しょうが (今回はひねのショウガを使っています)
1.しょうが300gの皮をこそげ落とし(軽量スプーンの大さじでこそげると良いです)、
薄くスライスし、熱湯に入れて 沸騰したら ざるにあげ 冷まします。
2.米酢1/2カップ、水1/2カップ、砂糖大4,塩大1/2を煮立たせてから 冷まします。
3.熱湯消毒した瓶などに 1.と2.を入れ 冷蔵庫で保存。
1年ぐらい保存できます。
** Pickling in sweetened vinegar
1. Scrape skins of ginger.
Cut 300g ginger into thin slices and put it in a boiling water and then bring it to boil
Drain the water. Let it cool down.
2. Put 1/2cup rice vinegar, 1/2cup water, 4tbsp sugar and 1/2tbsp salt in a pot and bring it
to boil. Let it cool down.
3. Transfer 1. and 2. together into a sterilized bottle, then store in a refrigerator.
It can keep in the refrigerator for 1 year.
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