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2020年10月07日

アーモンドパウダー入りクッキー  Cookie with almond powder


生アーモンドを買ってきて オーブンでローストしました。
香ばしくて美味しい♪


I bought raw almond and roasted it.
The smell of roasted almond is good♪



CIMG0001.JPG


1.生アーモンドはオーブンの天板に重ならないように敷き オーブン180℃で6分焼き

2.一度取り出し 上下を変えて もう一度180℃で6分焼きます。

3.よく冷ましてから 保存します。

4.アーモンドパウダーは ミキサーにかけて 粉砕します。
  きれいなパウダー状にするときは ふるいにかけます。
  ケーキやクッキーには 多少つぶつぶが残っていても大丈夫です♪



アーモンドパウダー入りクッキー    Cookie with almond powder

1.ビニール袋に 小麦粉80g、アーモンドパウダー40g、砂糖40g、
  マーガリン60gを入れ 袋の上から こねます。
  (または、小麦粉120g、砂糖40g、マーガリン60gでプレーンなクッキー)

2.ビニール袋の上から 麺棒で 厚さ5mmぐらいに 生地をのばします。

3.ビニール袋の真ん中と底を切り 生地を 型で抜きます。
  好みでアーモンドをのせます。

4.天板に並べ 170℃で 20分焼きます。
  冷ましてから 保存します。




1. Put 80g cake flour, 40g almond powder, 40g sugar and 60g margarine in a plastic bag.
Knead over the bag.
(if you make plain cookies, 120g cake flour, 40g sugar and 60g margarine)

2. Roll out the dough over the bag into 5mm of thickness using a rolling pin.

3. Cut the plastic bag in the center and the bottom and make it a sheet.
Press cookie frame. Put some almonds on them.

4. Put baking paper on the baking tray and set up framed dough.
Bake them in 20 mins at 170℃.
Put out from the oven and cool them down well. Put them in a jar.





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大阪在住 食べることが好き。コレステロールが一杯溜まっていたので、食事で改善しようと、3歩進んで2歩下がるの 気楽な食事療法をしています。
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