2020年09月27日
赤ワインで巨峰のコンポート Grape compote
生で食べる方が美味しい巨峰をコンポートにするのに抵抗がありましたが
夫は皮をむかないと食べないので コンポートにしました。
今日は ワインで煮ました。
おしゃれだし美味しい♪
巨峰1房の皮をむき 鍋に皮と赤ワイン300cc、水50〜80cc、砂糖40〜50gを入れ
皮から色がでるまで 煮ます(5〜10分ぐらい)。
皮を取り出し、実を加えて 5分ほど煮てから レモン汁少々を加え 粗熱を取り
冷蔵庫で冷やします。
This grape is too delicious to make compote but my husband does not eat grape(fruit) which has skin.
I always have to peel their skins.
This time grape is boiled in red wine.
This is very good ♪
1. Peel skins of bunch of grapes and put the skin in a pan with 300cc red wine, 50~80cc water
and 40~50g sugar. Simmer for about 5 to 10 mins.
2. Remove the skins and then add the fruits(berries) and simmer for 5 mins.
Let it cool and add a little lemon juice then put in a fridge.
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