2019年08月13日
WSET LEVEL3 Tasting
昨日はついにWSETのコース初日でした!
受講者は15人くらいで予想していたより多め🤔
ワイン関係の仕事してる人だったり、これからワインの事業を始めたい人だったり、ワインバーで働いている人だったり経歴は様々😀
最初の自己紹介で緊張しては倒れそうになったけどなんとか乗り切った表情泣き笑い頑張った自分!笑
初日の昨日は、この試験の概要だったり、これからどういう感じでコースを進めていくかの話が中心で、教科書の内容には特に触れなかった!
来週から教科書に沿って座学も始まるみたいなので予習しっかりして臨みたいと思います
なによりも勉強になったのはTasting!
昨日は40分くらい講義の1時間ちょっとtasting だったので、早速昨日飲んだワインとそのコメントを英語で書きたいと思います!
ちなみに昨日のワインのラインナップはこちら
白2つ、赤2つの計4種類のテイスティング!
リストの上から順にコメントします。
@PINOT GRIGIO FROM ALTO ADIGE
The wine is pale lemon.
The wine has a medium(-) intensity and it is youthful.
The aromas are of lemon, grapefruit, green apple and pear.
The wine is dry with medium(+) acidity, medium alcohol and medium(-) body.
It has a medium flavour intensity and a medium(+) finish.
The aromas are of lemon, green apple, pear, honeysuckle and wet stones.
This wine is good.
Drink now: not suitable for aging.
ACHARDONNAY FROM AUSTRALIA
The wine is pale lemon.
The wine has a medium(+) intensity and it is developing.
The aromas are of peach, pear and melon.
The wine is dry with medium(+) acidity, medium alcohol and medium(+) body.
It has a medium(+) flavour intensity and a medium(+) finish.
The aromas are of pear, peach, toast, bread, butter, hazelnut and honey.
This wine is very good.
Drink now: not suitable for aging.
BBeaujolais(Gamey) from Bourgogne
The wine is medium ruby.
The wine has a medium(+)intensity and it is youthful.
The aromas are of strawberry, raspberry and cinnamon-like spice.
The wine is dry with medium(+) acidity, medium(-) tannin, medium alcohol and medium body. It has a medium(+) flavour intensity and a medium finish.
The aromas are of strawberry, raspberry, red cherry, red currant, kitsch, liquorice and bubble gum.
This wine is good.
Drink now.
CTempranillo 2010 from Rioja(Spain)
The wine is medium garnet.
The wine is pronounced and it is developing.
The aromas are of mint, nutmeg, prune and fig.
The wine is dry with medium acidity, medium(+) tannin, high alcohol and medium body. It has a medium (+) flavour intensity and a long finish.
The aromas are of blackberry, stewed fruits, mint, wet leaves, charred wood, leather and mashroom.
This wine is outstanding.
Drink now: but has potential for aging.
目が疲れたーーー🤣
けどこうやって毎回描いてたら上達しそうだなーハートマーク️手書きで書けるようにもなってきたから楽しみ😀
どのワインをも美味しかったです
受講者は15人くらいで予想していたより多め🤔
ワイン関係の仕事してる人だったり、これからワインの事業を始めたい人だったり、ワインバーで働いている人だったり経歴は様々😀
最初の自己紹介で緊張しては倒れそうになったけどなんとか乗り切った表情泣き笑い頑張った自分!笑
初日の昨日は、この試験の概要だったり、これからどういう感じでコースを進めていくかの話が中心で、教科書の内容には特に触れなかった!
来週から教科書に沿って座学も始まるみたいなので予習しっかりして臨みたいと思います
なによりも勉強になったのはTasting!
昨日は40分くらい講義の1時間ちょっとtasting だったので、早速昨日飲んだワインとそのコメントを英語で書きたいと思います!
ちなみに昨日のワインのラインナップはこちら
白2つ、赤2つの計4種類のテイスティング!
リストの上から順にコメントします。
@PINOT GRIGIO FROM ALTO ADIGE
The wine is pale lemon.
The wine has a medium(-) intensity and it is youthful.
The aromas are of lemon, grapefruit, green apple and pear.
The wine is dry with medium(+) acidity, medium alcohol and medium(-) body.
It has a medium flavour intensity and a medium(+) finish.
The aromas are of lemon, green apple, pear, honeysuckle and wet stones.
This wine is good.
Drink now: not suitable for aging.
ACHARDONNAY FROM AUSTRALIA
The wine is pale lemon.
The wine has a medium(+) intensity and it is developing.
The aromas are of peach, pear and melon.
The wine is dry with medium(+) acidity, medium alcohol and medium(+) body.
It has a medium(+) flavour intensity and a medium(+) finish.
The aromas are of pear, peach, toast, bread, butter, hazelnut and honey.
This wine is very good.
Drink now: not suitable for aging.
BBeaujolais(Gamey) from Bourgogne
The wine is medium ruby.
The wine has a medium(+)intensity and it is youthful.
The aromas are of strawberry, raspberry and cinnamon-like spice.
The wine is dry with medium(+) acidity, medium(-) tannin, medium alcohol and medium body. It has a medium(+) flavour intensity and a medium finish.
The aromas are of strawberry, raspberry, red cherry, red currant, kitsch, liquorice and bubble gum.
This wine is good.
Drink now.
CTempranillo 2010 from Rioja(Spain)
The wine is medium garnet.
The wine is pronounced and it is developing.
The aromas are of mint, nutmeg, prune and fig.
The wine is dry with medium acidity, medium(+) tannin, high alcohol and medium body. It has a medium (+) flavour intensity and a long finish.
The aromas are of blackberry, stewed fruits, mint, wet leaves, charred wood, leather and mashroom.
This wine is outstanding.
Drink now: but has potential for aging.
目が疲れたーーー🤣
けどこうやって毎回描いてたら上達しそうだなーハートマーク️手書きで書けるようにもなってきたから楽しみ😀
どのワインをも美味しかったです
【このカテゴリーの最新記事】
この記事へのコメント
コメントを書く
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/9473541
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック