2022年04月01日
シードケーキ Seed Cake
バウンド型で 小さめでアーモンドパウダー無しの シードケーキ を 焼きました。
シードケーキ Seed Cake
(21cmバウンド型 1台)
1.柔らかくしたバター70gに 砂糖70g(粉砂糖100g)を2,3回に分けて加え
泡立器で 白っぽくなるまで混ぜ、
2.溶き卵1個を 2,3回に分けて混ぜ
3.薄力粉100gとBP小2を混ぜた物を加え
ゴムべらでしっかり混ぜ
4.キャラウェイシード山盛り小さじ1を加え混ぜます。
5.バターを塗り、小麦粉を振った型に 生地を流しいれ 170℃のオーブンで
約35分焼き、型から出し、冷まします。
6.粉砂糖20gにレモン汁小1を加えて混ぜ(垂らした後が少しずつ消えていくぐらい)、
7.冷めたケーキに流し広げ、表面が乾く前に キャラウェイシードを散らします。
(18x8cm baking mold)
1.Take 70g butter at room temperature and add 70g sugar(100g powder sugar).
Mix them until the mixture becomes very light yellow.
2. Add 1 beaten eggs in 2 to 3 parts. Mix them together.
3. Add 100g cake flour and 2tsp BP
Mix them using rubber spatula.
4. Add 1tsp or more caraway seeds. Mix them together.
5. Grease and flour a mold well and pour the mixture.
Bake in the oven at 170℃ for about 35 mins.
Remove from the mold and let it cool.
6. Mix 20g powder sugar and 1tsp lemon juice.
7. Pour over cake and then sprinkle caraway seeds.
この記事へのコメント
コメントを書く
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/11334673
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック