2022年02月12日
伊予柑マーマレード Iyokan(a type of orange) marmalade
1.伊予柑はよく洗ってから 皮をむき 皮は 3回ほど ゆでこぼし します。
冷めてから 細く切ります。
2.皮をむいた果肉と 皮を 量り その量の7割ぐらいの砂糖をまぶし 一晩おきます。
3.弱火で とろみが付くまで 煮詰めます。
4.熱湯消毒した瓶に 熱いうちにいれ ふたをして 下向きに置き そのまま冷まします。
1. Wash Iyokan (a type of orange) well and peel.
Bring the skins and water to boil and drain the hot water after boiling.
Repeat it three times. Let it cool down and cut into thin stripes.
2..Mix sugar with 70% of weight of skins and fruits. Let them rest overnight.
3. Simmer 2. on low heat until it begins to thicken.
4. While it is hot, transfer into sterilized glass bottles and cap the bottles.
Then turn them upside down. Let them cool down.
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