国産の見栄えの良くない(自宅栽培のような)伊予柑が 安く手に入ったので
オランジェットを作りました。
「puruberry」さんを参照しました。
伊予柑 500g
砂糖 500g(a; 250g, b;125g c;125g)
水 350cc
1.伊予柑をよく洗い 竹串で 皮をぶつぶつ 突き刺します(50カ所ほど)。
2.鍋に湯を沸かし 沸騰したら 伊予柑を入れ 再沸騰したら 弱火にして 2,3分
茹こぼし 冷水にとり 冷まします。
3.冷めた伊予柑を5mm巾ぐらいに輪切りします。
4.鍋に a.の砂糖(250g)と水350を沸かし 砂糖が溶けたら 火を止めて
3.を並べ 再沸騰したら クッキングペーパーで落としぶたをして
弱火で15分ほど煮ます。
そのままで 半日以上冷まします。
5.砂糖b.(125g)を加えて 沸騰したら 弱火にして 15分煮て そのまま
半日以上さまします。
6.砂糖c.(125g)を加えて 5.を繰り返します。
シロップにとろみが付き 少なくなったら できあがり。
シロップがさらさらなら もう少し煮詰めます。
7.オーブン100℃で片面30分、ひっくり返して 30分 乾燥させます。
8.オーブンから出し 冷まします。
8.50℃で湯煎にかけたチョコレートをコーティングします。
500g orange
500g sugar(divide into a;250g, b.125g, c.125g)
350cc water
1. Wash the oranges well and stick with two bamboo skewers 50 times
2. Boil water and put 1. and bring it to boil again. Turn down the heat and simmer
for a few mins. Immerse them in cold water.
3. Cut them into 5mm thickness round shape.
4. Put a. sugar(250g) and 350cc water in a pan and bring it to boil.
Place sliced oranges in the pan and put a baking paper directly on the food.
Then simmer for 15 mins. Let it cool for more than half the day.
5. Add b. sugar(125g) and bring it to boil then turn down the heat and simmer for 15 mins.
and let it cool for more than half the day.
6. Add c. sugar(125g) and repeat 5.
7. Bake at 100℃ for 30 mins. then turn over and bake for 30 mins.
7. Remove from the oven and let them cool down.
8. Cover the oranges with melted chocolate.
2022年02月12日
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