2021年11月28日
抹茶ロールケーキ Swiss roll with green tea powder
抹茶ロールケーキ Swiss roll with green tea powder
**抹茶ロールケーキ
1.卵黄4個を白くなるまで泡立てます(途中 砂糖70gを加えながら)。
2.1.にサラダ油大2と牛乳大2を加えます。
3.薄力粉80g、抹茶パウダー大1,BP4g(小1)をふるいにかけ
2.に加えて 混ぜます。
4.オーブンを170℃に余熱します。
5.卵白4個を角がたつまで泡立てます(途中砂糖30gを加えながら)。
6.3.に5.を3回ぐらいに分けて 泡を消さないように 混ぜ合わせます。
7.オーブンシートを敷いた 天板に6.を流し入れ (約25cmx35cm)
170℃に温めたオーブンで20分から25分焼きます。
8.7.を冷まします。(まだ熱いうちに 巻いて 型をつけて から 冷ますと良いです)
生クリーム100ccを泡立て 砂糖20gを加えます。
小豆あんを混ぜて 塗ります。
巻いてから 冷蔵庫で 冷やします。
** Swiss roll with green tea powder
1. Whip 4 egg yolks until it turns pale addiing 70g sugar two to three separate times.
2. Add 2tbsp salad oil and 2tbsp milk to 1.
3. Sift 80g flour, 1tbsp green tea powder and 4g BP(1tsp) then add to 2. Mix them together.
4. Preheat the oven to 170℃
5. Whip 4 egg whites until stiff peaks adding 30g sugar two to three separate times.
6. Mix 5. and 3. Mix meringue two to three separate times without killing the foam of the meringue.
7. Pour 6. into baking tray which is placed a baking paper. (about 25cm x 35cm)
Bake at 170℃ for 20 ~ 25 mins.
8. Let it cool down.(while it is warm, you should roll up the sponge cake to make a round shape
then let it cool down.)
Whip 100cc whipping cream and then add 20g sugar
Then mix azuki-bean jam.
Spread it on 7.
Roll it.
Cool it in the refrigerator.
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