2021年11月11日
梅酒の梅で梅ジャム Plum jam
妹から また梅酒をもらい 飲み終わったので その梅で梅ジャムを作りました。
梅にひたひたの水を入れ ぐつぐつ煮て 皮がめくれてきたら 砂糖適量を入れ
しばらく煮て 火を止め 冷まし、手で握るようにして 種を取り除きます。
My sister gave us plum wine again
We drank it up.
I made plum jam of the plums.
1. Put plums in a pot and pour in just enough water to cover and simmer
until the plums becomes soft and then add some sugar.
Let it cool down and then crush them in your hand and remove seeds.
Transfer into a sterilized bottle.
この記事へのコメント
コメントを書く
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/11088281
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック