2021年05月06日
シードケーキ Seed cake
TVを見て 作りたくなりました。 紅茶ととても合います。
I tried to bake it when I watched TV program
It goes well with tea.
シードケーキ Seed cake
シードケーキ/Seed cake
(18cm型 1台)
1.柔らかくしたバター150gに 砂糖130g(粉砂糖150g)を2,3回に分けて加え
泡立器で 白っぽくなるまで混ぜ、
2.溶き卵3個を 4,5回に分けて混ぜ
3.アーモンドパウダー50g、薄力粉110gとBP小1/3を混ぜた物を加え
ゴムべらでしっかり混ぜ
4.キャラウェイシード山盛り大さじ1を加え混ぜます。
5.バターを塗り、小麦粉を振った型に 生地を流しいれ 170℃のオーブンで
45分焼き、型から出し、冷まします。
6.粉砂糖70gに水(ジン)大1.1/2を加えて混ぜ(垂らした後が少しずつ消えていくぐらい)、
7.冷めたケーキに流し広げ、表面が乾く前に キャラウェイシードを散らします。
(18cm mold)
1.Take 150g butter at room temperature and add 130g sugar(150g powder sugar).
Mix them until the mixture becomes very light yellow.
2. Add 3 beaten eggs in 3 to 4 parts. Mix them together.
3. Add 50g almond powder, 110g cake flour and 1/3tsp BP
Mix them using rubber spatula.
4. Add 1tbsp or more caraway seeds. Mix them together.
5. Grease and flour a loaf pan well and pour the mixture.
Bake in the oven at 170℃ for 45 mins.
Remove from the mold and let it cool.
6. Mix 70g powder sugar and 1.1/2tbsp water(jin)..
7. Pour over cake and then sprinkle caraway seeds.
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