2020年02月14日
チョコレートスフレケーキ Chocolate souffle cake
バレンタインデーなので チョコレートスフレケーキを焼きました。
**チョコレートスフレケーキ (15cm型)
底が抜けるタイプの型の場合は アルミで底を覆って使います。
1.板チョコ 110g〜130gを小さく割り バター20gと共にレンチン
(1分〜2分)して 溶かします。
2.1.に生クリーム80gを加えて よく混ぜます。
3.卵黄3個を白くなるまで 泡立て 2.とラム酒大1を加えて 混ぜます。
4.オーブンにお湯を入れて120℃に余熱設定します。
5.卵白3個を泡立て 途中 砂糖30gを加えながら 角が立つまで 泡立てます。
6.3.に5.を3度ぐらいに分けて 加えて混ぜ合わせます。
7.型に流し入れ トントンを落して 空気を抜き
120℃のオーブンで60分焼きます。
8.冷ましてから 型から外し、粉砂糖を振りかけるか 泡立てた生クリームを添えます。
** Chocolate souffle cake
1. Microewave 110g~130g chopped chocorate and 20g buter for 1 min and a half to 2mins. to melt.
2. Add 80g dialy cream and mix well.
3. Whip 3 egg yolks and add 1tbsp rum and 1. Mix them together.
4. Pour warm water into the plate for oven cooking and preheat it to 120℃.
5. Whip 3 egg whites until stiff adding 30g sugar.
6. Then add 5. to 3. and mix them evenly.
(if it is a loose-bottomed cake tin, cover it with aluminum foil so water won't go in.)
7. Pour 6. into the tin and remove air by dropping it a few times lightly.
Bake at 120℃ for 60 mmins.
8. Let it cool down When it becomes cold, remove from the tin.
Sprinkle powdered sugar or whipped dialy cream
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