アフィリエイト広告を利用しています
プロフィール
Cocoさんの画像
Coco
ワインに魅せられ、ワインの世界に飛び込んでから、日々飲んだワインを日記のように記録してきましたにこにこ 2017年にJSAワインエキスパート取得。その後2019年にワインと英語の勉強のため、一年間オーストラリアへ飛行機️ シドニーでワインの学校に通い、WSET level3に挑戦するも、夢は叶わず‥その後日本へ帰国し、ワイン関係の仕事をしながらもう一度英語でwset3に挑戦し、先日晴れて資格取得することができましたきらきら こちらのブログは過去分の投稿です。写真など撮り方綺麗では無いですが、興味ある方はぜひ読んでいただけると嬉しいですにこにこ
プロフィール
ファン
検索
<< 2021年03月 >>
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
最新記事
写真ギャラリー
最新コメント
タグクラウド
カテゴリーアーカイブ
日別アーカイブ
記事ランキング

広告

posted by fanblog

2019年08月22日

WSET LEVEL3 第二回目

題名の通り、昨日は第2回目のWSETの講座がありました😀

相変わらず行く前は緊張する🤣
昨日から座学の授業も始まったけど、やっぱりしっかり予習していくと先生が何を言ってるのかもよくわかるし、すごく意味のある1時間になるから来週はもっと完璧にして行こうと心から思った力こぶ

さてそんなわけで、昨日のtasting は赤2つとsweet wine 2つの計4種類でした!
赤は同じ品種で場所が違うっていうテーマで出されたけどこれまた面白かったので紹介します😀
1.jpg
2.jpg
ラインナップはこちら案内‍♀️
赤は両方ともShiraz で同じオーストラリア産
最初に言うと私は品種すら当てられなかった笑
両方のコメントを比べて載せます案内‍♀️



@SHIRAZ FROM LANGHORNE CREEK
The wine is clear, medium ruby.

The wine has a medium(+) intensity and it is youthful.
The aromas are of blueberry, blackberry, raspberry, mint and lavender.

The wine is dry with medium(+) acidity, medium tannin, high alcohol and medium(+) body.
It has a medium(+) flavour intensity and a medium finish.
The aromas are of blackberry, black cherry, mint, black currant leaf, pepper and nutmeg.

The wine is very good.
Can drink now; but has potential for aging.


ASHIRAZ FROM HILLTOPS

The wine is clear, medium purple.

The wine has a medium intensity and it is youthful.
The aromas are of raspberry, red currant, strawberry, leather, caramel and oak.
(It is much riper than first one )

The wine is dry with medium acidity, medium tannin, high alcohol and medium body.
It has a medium flavour intensity and a medium (+) finish.
The aromas are of raspberry, strawberry, black berry, oak, caramel and fig.

This wine is good.
Can drink now; but has potential for aging.
残りの2グラスはsweet wine でした!😀
かなり面白かったのでそちらも紹介案内‍♀️


BRIESLING FROM MOSEL

The wine is clear, pale lemon.

The wine is pronounced and it is youthful.
The aromas are of peach, pineapple, lychee, floral, honeysuckle and acacia.

The wine is medium sweet with high acidity, low alcohol and light to medium(-) body.
It has a pronounced flavour intensity and a long finish.
The aromas are of peach, mango, acacia, honey, elderflower, wet stone and petrol.

This wine is very good.
Can drink now; but has potential for aging.


CSAUTERNES BOURDEAUX FRANCE

The wine is clear and medium gold.

The wine has a medium(+) flavour intensity and. It is developing.
The aromas are of acacia, honeysuckle, dried apple and toast.

The wine is sweet with medium(-) acidity, high alcohol and medium(+) body.
The aromas are of dried apple, nail polish remover, vanilla, marzipan, dried apricot and honey, toast and caramel.

This wine is very good.
Drink now but has potential for aging.


こんな感じでした🤗
個人的にsweet wineはあまり飲んだことがなかったからすごく新鮮で良い体験でした!!!
ソーテルヌのワイン、とっても甘美で妖艶で、こういうワインの楽しみ方もあるんだなーと感心させられたなあ顔1(うれしいカオ)

今回もとてもよい講座になりました!
また1週間予習頑張ろうOK!星2
posted by Coco at 12:42 | Comment(0) | TrackBack(0) | WSET LEVEL3
この記事へのコメント
コメントを書く

お名前:

メールアドレス:


ホームページアドレス:

コメント:

※ブログオーナーが承認したコメントのみ表示されます。

この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/9474943
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。

この記事へのトラックバック
×

この広告は30日以上新しい記事の更新がないブログに表示されております。