2022年01月21日
八朔のピールとオランジェット Orangette and Peel
1.八朔は 十字にカットして 皮をむきます。
皮の量と同量の砂糖を用意します。
果汁を50ccほど 絞り取ります。
2.鍋に皮とたっぷりの水をいれ 沸騰したら弱火にして10分煮ます。
水を捨て 新たに水を入れ を
3度繰り返します。
3.皮を好みの大きさに切り、鍋に 果汁、ひたひたの水、砂糖を入れ
弱火で水分が無くなるまで煮詰めます。(焦がさないようにしましょう)
4.オーブンシートに並べ 1〜2日 乾燥させます。
5.湯煎にかけたチョコレートでコーティングして オランジェットに。
砂糖をまぶして 八朔ピールにします。
1. Cut Hassaku oranges into quarters and then peel the skins.
Measure the same amount of sugar.
Squeeze the 50cc juice.
2. Put water and the skins in a pot and when it comes to a boil,
then turn the heat to low and cook for 10 mins. Drain.
Repeat it three times.
3. Cut the skins you prefer.
Put skins, juice and sugar and then pour just enough water to cover
in a pot and simmer until all of the water is gone
(be careful not to scorch)
4. Place on a baking paper and leave for one to two days to dry.
5. Cover with melted chocolate in a double boiler to make orangette.
Cover with sugar to make peels.
この記事へのコメント
コメントを書く
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/11215710
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック