2019年10月01日
【リアルな夕食】ートマト煮
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リアルな夕食に「豚ヒレ肉のトマト煮」です。材料は、豚ヒレ肉、ニンジン、玉ネギ、ニンニク、絹さや、トマト缶です。
ニンジンは皮をむいて半月切りにします。玉ネギは繊維に沿って切っていきます。薄すぎると煮込んだ後に溶けちゃうので5ミリくらいがいいです。ニンニクは薄切りです。ヒレ肉は存在感を出したいので5ミリ幅に切ります。
油をひいたフライパンで肉を焼きます。後片付けを考えてフタをします。両面に焼き目が付いたら、ホールトマトを手で潰しながら入れ水も入れます。切った野菜と赤ワインとコンソメを入れフタをして煮込みます。今回は「コンソメ」がなかったので入れてません。作る前に確認したほうがいいですね。5分経ったら「ほうれん草」を加え3分煮込みます。
水分が程よく煮詰まって美味しそうにできました。このままでもいいんですが、今回は「スパゲッティ」にのせてみました。
豚ヒレ肉、ニンジン、玉ネギ、ニンニク、絹さや、トマト缶
材料を切ります
肉を焼いてトマト缶を加える
赤ワインを入れ煮込む
ほうれん草を加える
できあがり
For real dinner, it is “simmered pork fillet with tomato”. The ingredients are pork fillet, carrot, onion, garlic, silk sheath and tomato can. Carrots are peeled and cut into half moons. Onions come along the fibers. Garlic is a slice. Cut the fillet into 5 millimeters. Oil the frying pan and grill the meat. I will put the lid on after cleaning. If both sides are baked, add whole water while crushing the whole tomato. Put the cut vegetables and red wine in a lid and simmer. Add spinach after 5 minutes. Cook for 3 minutes. The water is moderately boiled and looks delicious. You can leave it as it is, but this time I put it on "Spaghetti".
ヒレ肉といえば脂身のない部位です。若い頃はトンカツ屋さんに行っても好んで食べなかったです。
その当時は脂ギトギトの部位じゃないと肉を食べた気がしなかったけど、年齢を重ねるとともに脂を受付なくなってきました。息子は相変わらずギトギトした方が食べたいらしく、スーパーで切り落としをパックで買う時も脂身が多くて、見た目がピンクっぽいのを買ってきます。
確かに脂身が多い方が美味しく感じるけれどアラヒィフになってからも、そんな食生活を送っていると体調を崩しそうで怖いから日々の食事を見直して健康な生活を送りたいです。
Speaking of fillet, it is the part without fat. When I was younger, I didn't like eating even if I went to a tonkatsu restaurant.
At that time, I didn't feel like eating meat unless it was a fat gitogit, but as I grew older, I couldn't accept fat. My son still wants to eat it, and when he buys the cut-outs at the supermarket, he buys a lot of fat and looks pink.
Surely people with a lot of fat feel delicious, but even after becoming arahif, I would like to review my daily diet and live a healthy life because I am scared because I feel sick when I am eating such a diet.
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posted by 《シングル男子のリアルな夕食》 at 13:18| (カテゴリなし)