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2022年03月16日

スフレチーズケーキ    Chiffon cheese cake


ふわふわです。
It is fluffy.

スフレチーズケーキ    Chiffon cheese cake

15cm型

IMG_20220316_080916.jpg

1.クリームチーズ 200g、 牛乳 50cc、 バター 30gを
  耐熱容器にいれ レンジで 30秒ほど 加熱してから 取り出し よく混ぜます。 

2.卵黄3個を加え混ぜます。

3.薄力粉10gとコーンスターチ20gをふるい入れ よく混ぜます。
  生地をこします。

4.冷蔵庫で30分冷やします。

5.卵白3個に 砂糖60gを加えて 角がおじきするぐらいに泡立てます。
  (角が立つまで泡立てません)。

6.4.に5.を3度ぐらいに分けて 混ぜ合わせます。

7.オーブンシートを敷いた型に 6.を流しいれます。
  表面を平らにし、トントンとして 空気を抜きます。
  底が抜けるタイプの型の場合は 型に水が入ってこないようにアルミフォイルで覆います。

8.バットに 7.を置き 50℃ぐらいのお湯を2cmぐらい張ります。

9.200℃に温めたオーブンで20分焼き、
  110℃(オーブンの扉を開けて温度を下げます)にして 50分焼きます。

10.出来たてを型から外します。
  温かくても冷やしても美味しいです。



Chiffon cheese cake (15cm mold)


1. Put 200g cream cheese, 50cc milk and 30g butter in a heat-proof container and
 then microwave for 30secs. then mix them together

2. Add 3 egg yolks and mix them together.

3. Shift in 10g cake flour and 20g corn starch and mix them together.
Strain the dough.

4. Let it sit in a refrigerator for 30 mins.

5. Add 60g sugar in 3 egg whites and then whip to soft-peak.

6. Mix 5. to 4. in three times.

7. Spread a baking paper on the tin and pour 6.
Flatten the surface and deflate the mixture by slapping it.
When the tin is a loose-bottomed tin, cover it with aluminum foil

8. Put 7 on a tray and pour 50℃ water in the tray.

9. Bake at 200℃ for 20 mins. then 110℃ for 50 mins.

10.When it is baked, take out from the tin.
You can taste it whether it's cold or warm.





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大阪在住 食べることが好き。コレステロールが一杯溜まっていたので、食事で改善しようと、3歩進んで2歩下がるの 気楽な食事療法をしています。
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