2022年01月07日
簡単なので、つい♪ I tend to bake♪
カロリー高いけど、美味しくて簡単なので ついつい作ってしまいます(笑)
I tend to bake this cake.It has high calories but it's so good and simple to make.
シードケーキ Seed Cake
(18cm型 1台)
1.柔らかくしたバター150gに 砂糖130g(粉砂糖150g)を2,3回に分けて加え
泡立器で 白っぽくなるまで混ぜ、
2.溶き卵3個を 4,5回に分けて混ぜ
3.アーモンドパウダー50g、薄力粉110gとBP小1/3を混ぜた物を加え
ゴムべらでしっかり混ぜ
4.キャラウェイシード山盛り大さじ1を加え混ぜます。
5.バターを塗り、小麦粉を振った型に 生地を流しいれ 170℃のオーブンで
約45分焼き、型から出し、冷まします。
6.粉砂糖70gに水(ジン)大1.1/2を加えて混ぜ(垂らした後が少しずつ消えていくぐらい)、
7.冷めたケーキに流し広げ、表面が乾く前に キャラウェイシードを散らします。
(18cm mold)
1.Take 150g butter at room temperature and add 130g sugar(150g powder sugar).
Mix them until the mixture becomes very light yellow.
2. Add 3 beaten eggs in 3 to 4 parts. Mix them together.
3. Add 50g almond powder, 110g cake flour and 1/3tsp BP
Mix them using rubber spatula.
4. Add 1tbsp or more caraway seeds. Mix them together.
5. Grease and flour a loaf pan well and pour the mixture.
Bake in the oven at 170℃ for about 45 mins.
Remove from the mold and let it cool.
6. Mix 70g powder sugar and 1.1/2tbsp water(jin)..
7. Pour over cake and then sprinkle caraway seeds.
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/11192179
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック
素敵なショットと解説から様子、雰囲気などが伝わってきました。
ぜひ、食べたくなりましたよ。
ご紹介、ありがとうございました。
ブログ交流で、ちょっと得した気分、いいものですね。