2019年11月17日
「孤独のグルメ」を見て。。。 Watching on the TV program
カステラパンケーキ Thick pancake
いろいろのレシピを試してみたけど これが 一番おいしい♪
I tried a few ways to make thick pancake. This is the best ♪
(15〜16cmのスキレット 2台分)
1.スキレット2個に 油を引きます。
2.卵黄4個を白っぽくなるまで 泡立て 牛乳60cc、 さとう40g、薄力粉80g、
BP小1をまぜます(小麦粉とBPはふるいにかけておきます)。
3.卵白4個を泡立て 途中30gの砂糖を入れて 角が立つまで 泡立てます。
4.2.に3.を3度ぐらいに分けて いれ 泡を消さないように 混ぜ合わせます。
5.スキレットに4.を入れ 180℃のオーブンで 25分〜30分 焼きます。
オーブンに入れて 12分ぐらいしたら 十字切り目をいれます。
6.バター(5cm四方で厚み3mmぐらい) をのせ、シロップを添えます。
** Thick pancake (2 (15~16cm) skillets)
1. Spread oil in 2 skillets.
2. Whip 4 egg yorks until it becomes a very light yellow and then add
60cc milk, 40g sugar, 80g cake flour and 1tsp BP.
(Sift flour and BP before mixing)
3. Whip 4 egg whites mixing 30g sugar until they form stiff peaks.
4. Mix 3. with 2. two to three separare times.
5. Pour 4. in 2 skillets and bake at 180℃ for 25 to 30 mins.
After 12 mins, make a cross in each of them.
6 Serve with 5cm sq 3mm thickness butter and sirup.
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